Ion Caramitru a fost dat in judecata de Uniunea Compozitorilor! Directorul Teatrului National a devenit parat intr-un proces pe care il castigase!

Ion Caramitru a devenit parat intr-un proces pentru drepturi de autor pe care il castigase in urma cu doi ani.

Matei Vaihan, duminică 11 decembrie 2016 , 22:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ion Caramitru a dus o lupta de aproape cinci ani in justitie pentru a primi drepturi de autor de pe urma piesei “Buna seara, iubito”, cantata de Loredana Groza si recitata de celebrul actor. In 2014, judecatorii au decis ca Ion Caramitru trebuie sa primeasca despagubiri materiale de la companiile de productie muzicala care au comercializat piesa, 3.000 de lei cu titlu de “despagubiri corespunzatoare drepturilor patrimoniale conexe dreptului de autor” si 3.000

de lei cu titlu de “despagubiri morale”.
Loredana Groza a devenit celebra datorita piesei "Buna seara, iubito"
Loredana Groza a devenit celebra datorita piesei "Buna seara, iubito"
In scena a intrat, insa, si UCMR-ADA (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania- Asociatia pentru drepturi de autor a compozitorilor), care l-a dat in judecata pe Ion Caramitru, obiectul procesului fiind “proprietate intelectuala-drept de autor si drepturi conexe”. Actualul director al Teatrului National Bucuresti are calitatea de “reclamant parat”, deoarece paratul initial, UCMR-ADA, a formulat o cerere reconventionala si a devenit reclamant. Cert este ca Ion Caramitru trebuie sa se bata din nou pentru drepturile sale, la Tribunalul Bucurestiului. Procesul a avut doua termene in 2016, in 5 octombrie si 9 decembrie, insa cauza a fost amanata de fiecare data. Urmatorul termen al procesului in care este implicat Caramitru a fost programat pe 8 februarie 2017.
Ion Caramitru si-a cautat dreptatea in justitie
Ion Caramitru si-a cautat dreptatea in justitie


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si