Ion Dolanescu i-a cumparat o casa Ioanei Radu, dar apoi a fost dezmostenit! Marea cantareata de romante s-a suparat pentru ca Dolanescu a criticat-o ca s-a dus la protestele din Piata Universitatii!

Ion Dolanescu a fost protejatul Ioanei Radu, marea cantareata de romante si de muzica populara.

Matei Vaihan, sâmbătă 17 iunie 2017 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ioana Radu si Ion Dolanescu s-au cunoscut in 1972, iar cantareata de romante l-a simpatizat din prima pe acesta. La un moment dat, Dolanescu a fost acuzat de posesie de bunuri ilicite si a rugat-o pe Ioana Radu sa-l ajute. Artista, care avea o relatie excelenta cu Nicolae Ceausescu, a rezolvat cazul lui Dolanescu dupa o vizita la presedintele de atunci al Romaniei. Ioana Radu a avut si ea o doleanta la Ceausescu, sa-i permita sa cumpere casa nationalizata in care locuia. Ea nu avea, insa, banii, astfel ca l-a rugat pe Dolanescu sa o imprumute, asa cum a dezvaluit Ionut, fiul cantaretului.

Ioana  Radu a murit in septembrie 1990, la 73 de ani

“Tata a scos 33.000 de lei - bani mulţi pe vremea aceea - şi i-a cumpărat casa de pe strada Timpului nr. 13”, a spus Ionut pentru Adevarul. “Pentru prietenia care îi lega, dar şi pentru gestul de recunoştinţă pe care îl făcuse, în semn de reciprocitate, mai târziu, Ioana Radu a găsit de cuviinţă să-i lase lui Ion Dolănescu, prin testament, casa pe care acesta i-o cumpărase”, a notat ziarul. Prietenia dintre Ioana Radu, supranumita “Regina”, si Dolanescu s-a rupt in 1990, anul mortii acesteia.

Ion Dolanescu si Ioana Radu (ambii in medalion), la o petrecere organizata in casa lui Dolanescu

“La un moment dat, tata a auzit că Regina a fost în balconul de la Universitate, în iunie 1990, când era nebunia aceea... Un prieten comun i-a spus acest lucru. “Cum, Regina nu iese din casă”, a zis tata. “Ba da, Ioane, Regina ta a fost la Universitate”. Tata pune mâna pe telefon şi o sună: “Regina, aţi fost la Universitate? “. “Da”, a zis ea. “Dar cum, eu am insistat atâta să veniţi la mine, aţi spus că nu ieşiţi din casă. Chiar aţi fost acolo?”. “Da, am fost şi le-am vorbit!”. “Şi ce le-aţi spus?”. ”Vă salută o golancă bătrână!”. “Bravo”, a zis tata, “frumos titlu v-aţi ales”. Totuşi, Ioana Radu a fost protejată de comunişti, avea şi o pensie de merit destul de mare, era artist al poporului, de 4.000 de lei, Tata, om dintr-o bucată, ştiind că nu suferise de pe urma vechiului regim, dimpotrivă, ea a fost protejată de Ceauşescu, nu a înţeles de ce s-a dus ea la Universitate să se plângă. Nu era cazul. Relaţia lor atunci s-a răcit. Acesta este motivul care a dus la erodarea înceată a unei vechi prietenii şi la anularea testamentului original”, a spus Ionut Dolanescu.

Ionut Dolanescu a dezvaluit ca tatal sau a fost dezmostenit de Ioana Radu

In momentul mortii Ioanei Radu, in 1990, Ionut si Ion Dolanescu se aflau in turneu in Oltenia. „Tata, ştiind că are testament, s-a dus în strada Timpului nr. 13 să se ocupe de funeraliii şi să-şi intre în drepturi. Şi acolo, un domn Marin a venit la el: “Domnul Dolănescu, nu mai aveţi niciun drept pentru ca Regina v-a reziliat testamentul. Şi a venit cu un contratestament". La care Harry Negrin, care era colo, a ieşit afară şi a zis: “Aceasta este ultima măgărie pe care a putut să o facă Ioana Radu”, a mai spus Ionut Dolanescu, care  a dezvaluit ca mostenitoare Ioanei Radu a fost sora acesteia, Mia Braia.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si