Ion Iliescu, despre situația din PSD: "Trece printr-o perioadă destul de dificilă"

Prima parte a interviului cu fostul preşedinte Ion Iliescu pentru Le Figaro a fost făcută publică de jurnalistul Paul Cozighian, la solicitarea G4media, însă fragmentul nu conţine referirile la situaţia actuală a PSD şi la Liviu Dragnea care se regăsesc în articolul privind situaţia politică de la Bucureşti publicat luni.

G.S., marți 18 decembrie 2018 , 13:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În înregistrarea audio se aude cum Ion Iliescu vorbeşte despre situaţia din PSD, iar la un moment dat este auzit şi Gelu Voican Voiculescu, despre care Paul Cozighian a spus că a fost facilitatorul interviului.

Iliescu spune că nu mai este preşedinte de onoare al PSD, în discuţie intervenind şi Gelu Voican Voiculescu, care precizează că statutul a fost schimbat. De asemenea, Ion Iliescu precizeză că de câţiva ani nu mai este implicat în activităţi de partid, dar că are o relaţie senrtimentală cu cei alături de care lucrat.

În ceea ce priveşte PSD, el spune că partidul trece printr-o perioadă "destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză".

"E o slăbiciune şi e păcat, pentru că PSD e principalul partid, cel mai puternic, partidul care are mari legături cu populaţia”, spune fostul preşedinte.

El continuă, afirmând că PSD este "singurul partid puternic şi serios", în timp ce despre al doilea partid, Partidul Naţional Liberal, de opoziţie, afirmă că este în general slab, ca poziţie, ca experienţă politică.

"Deci singurul partid serios este PSD. Deşi el însuşi trece printr-o perioadă deloc uşoară. Din acest motiv, chiar şi în relaţiile interne de partid există o situaţie deloc simplă. Chiar şi pentru liderul partidului şi pentru alţii, desigur. Nu ştiu care va fi evoluţia ulterioară, dar altfel este singurul partid serfios din ţară", explică Ion Iliescu, adăugând: "Chiar şi pentru liderul partidului este o perioadă deloc comodă, aşa cum aţi constatat".

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, potrivit „Le Figaro”, că „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”, el apreciind că ”poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”. După publicarea articolului din publicaţia franceză, Ion Iliescu a negat afirmaţia. Jurnalistul care l-a intervievat, Paul Cozighian a anunţat încă de luni seară că are înregistrarea şi că o va face publică.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si