Moartea lui Costel Constantin a adus durere în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și l-au iubit pe marele actor. Printre cei care îl plâng pe artist se numără nume mari din țara noastră. Actori, persoane publice și oameni politici, toți au fost mișcați de decesul regretatului actor. 

Printre cei care au transmis mesaje de condoleanțe după ce au aflat vestea tristă se află și Ion Iliescu, care a scris un text lung pe blogul său, în amintirea celui care i-a fost, înainte de toate, prieten.

ion iliescu mesaj, costel constantin a murit, costel constantin roluri

Ion Iliescu

[Sursa foto: Profimedia]

„Am aflat cu tristețe că ultimul “Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci și al unei dispariții regretabile. Un talent extraordinar al unei generații care a respirat și creat artă, Costel Constantin trage cortina vieții petrecută pe scenă, în lumina publicului care de generații s-a inspirat în pasiunea pentru istorie din rolurile sale. Costel Constantin a fost coleg cu Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Virgil Ogășanu. Împreună au format “Generația de Aur” a teatrului românesc. Îmi amintesc dintre rolurile lui Costel Constantin, cărora le-am fost martor privilegiat, pe cele din “Profesionistul”, în regia lui Horea Popescu, Ștefan cel Mare din “Apus de soare”, regia lui Dan Pița, McMurphy, in “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, spectacol care s-a jucat 11 ani cu casa închisă la Teatrul Național, Ducele de Kent în “Regele Lear”, în regia lui Radu Penciulescu, Damian Vulpenaru, în piesa “Crimă pentru pământ”, de Dinu Săraru.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Ion Iliescu, interviu la 94 de ani: ”Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”

„Sunt recunoscător pentru prietenia noastră asumată și pentru faptul că pentru Costel Constantin anii noștri de apropiere au legat Iașiul și Bucureștiul, dar mai ales ultimele decenii. Transmit condoleanțe familiei și sper ca gândul meu bun să ajungă la toți cei dragi ai lui. Regret că “Ultima frontieră a morții” nu a rămas doar un film. Sunt alături de toți cei care fac parte din societatea largă a teatrului românesc, care prin plecarea lui Costel Constantin pierde încă o dată o lume, o epocă și unul dintre reprezentanții remarcabili ai scenei. Drum bun, Costel! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!”, a scris Ion Iliescu pe blogul personal.

Costel Constantin s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. A lăsat în urma lui o carieră de decenii, atât în teatru, cât și în lumea filmului. A dat viață la o mulțime de personaje, în roluri memorabile pe care românii nu le-au uitat.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Actorul a putut fi văzut ultima oară pe scena Teatrului Național București în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”.

ion iliescu mesaj, costel constantin a murit, costel constantin roluri

Costel Constantin s-a stins din viață la 81 de ani. 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si