Marele actor Costel Constantin, fostul actor al Teatrului Național din București și unul dintre actorii legendari ai cinematografiei românești, s-a stins chiar după ziua numelui său, de Sfinții Constantin și Elena!

Citește și: Lumea teatrului e în doliu! Costel Constantin s-a stins din viață la 81 de ani: „S-a dus și ultimul din generația de aur a marilor actori”

Costel Constantin, ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani, a putut fi văzut ultima oară pe scena Teatrului Național București în iunie 2023, în spectacolul" Omul care a văzut moartea”.

Costel Constantin a murit la o zi după Sfinții Constantin și Elena

Pe pagina de Facebook a Teatrului Național I.L. Caragiale, unde se aduce un ultim omagiu marelui actor, se spune că a fost "un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani".

"Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!", spun colegii lui Costel Constantin din Teatrul Național.

Ultimul mesaj al marelui actor Costel Cosntantin. "Repet, sunt șocată"

Actrița Ioana Mandache a povestit că vorbise cu Costel Constantin chiar marți, 21 mai, de Sfântul Constantin si Elena.

După ce au avut o conversație de suflet cu maestrul, actrița spune că a primit ieri seara, în jurul orei 22:30, un mesaj de la Costel Constantin.

"Mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineața. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet… Nu îmi vine să cred!" a povestit prietena marelui actor.

Potrivit acesteia, vestea morții lui Costel Constantin a fost șocantă pentru că nu era cunoscut cu probleme medicale,

în ciuda vârstei înaintate.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Costel Constantin

Costel Constantin a murit

[Sursa foto: TV Mania]

”Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.

Cred ca sunt socata mai ales pentru ca nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea si juca o dată sau de doua ori pe luna. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cat de greu ii este.

Ieri i-am spus la multi ani de Sfântul Constantin si Elena, si am avut o conversație de suflet. Si culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoana, cu Maica Domnului si cu pruncul. Am văzut-o dimineața. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet… Repet, nu îmi vine sa cred! Din păcate ne mor marii artiști si rămânem fără marile valori”, a

povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN.

Costel Constantin, în piesa "Omul care a văzut moartea"

Costel Constantin, în piesa "Omul care a văzut moartea"

[Sursa foto: Captură YouTube]

Cine a fost Costel Constantin

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați. El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.

Printre rolurile celebre ale lui Costel Constantin se numără aparițiile pe scena Teatrului Național din București, unde a colaborat cu regizori de renume și a interpretat personaje dintr-o gamă variată de piese clasice și contemporane.

Costel Constantin a debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.

Spectatorii l-au văzut pe Costel Constantin jucând în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.

Ultima oară Costel Constantin a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani.

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Costel Constantin şi soţia sa, Mihaela Constantin

Costel Constantin şi soţia sa, Mihaela Constantin

[Sursa foto: Facebook]

Costel Constantin, omagiat cu Premiul Gopo pentru întreaga carieră

Actorul de teatru, film și televiziune, Costel Constantin a fost omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, din iunie 2021.

Costel Constantin s-a dăruit scenei peste jumătate de secol, este societar de onoare al Teatrului Naţional Bucureşti și a jucat alături de maeștri precum Grigore Vasiliu Birlic, George Calboreanu sau Dina Cocea, iar în film a colaborat cu regizori consacrați precum Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Andrei Blaier sau Dan Pița.

Actorul avea doar 27 de ani când a fost descoperit, la Iași, de Radu Beligan, și a fost chemat în Capitală. 

Pe marile ecrane a debutat în pelicula „Porțile albastre ale orașului” (1973, regia Mircea Mureșan), iar de atunci au urmat numeroase lungmetraje, printre care

- filmele „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (r. Mircea Mureșan), „Ediție specială” (r. Mircea Danieliuc), „De ce trag clopotele, Mitică?” (r. Lucian Pintilie), „Buletin de București” (r. Virgil Calotescu), „Căsătorie cu repetiție” (r. Virgil Calotescu), „Misterele Bucureștilor” (r. Doru Năstase), „Balanța” (r. Lucian Pintilie), „Pepe & Fifi” (r. Dan Pița), „Dulcea saună a morții” (r. Andrei Blaier). Printre serialele TV în care s-a remarcat mai târziu, se numără „Aniela” sau „Iubire și onoare”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si