ÎPS Pimen are o pneumonie medie-severă pe fondul Covid-19

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, are o pneumonie medie-severă pe fondul Covid-19, a transmis News.ro purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. El a declarat că DSP Suceava efectuează marţi ancheta epidemiologică la mănastirea unde îşi are sediul Arhiepiscopia Sucevei.

Author: R.B. marți 21 aprilie 2020 , 12:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, confirmat cu coronavirus, a fost transferat luni de la Spitalul din Suceava la Institutul „Matei Balş" cu un elicopter.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a precizat marţi că toate informaţiile despre starea de sănătate a ÎPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl ingrijesc la spitalul „Matei Balş”.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

„Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severă, că are o simptomatologie clară de contaminare cu Covid si că vârsta sa venerabilă îl vulnerabilizează”, a adăugat Bănescu.

Marţi, DSP Suceava efectuează ancheta epidemiologică la mănastirea „Sfantul Ioan” din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia, a mai declarat el.

„Până în acest moment toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop”.

Citeste si: Georgiana Lobonț și Marcela Fota, schimb de replici în public. Ce și-au spus cele două artiste la ultima lor întâlnire- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni că ÎPS Pimen prezenta simptome severe de pneumonie.

Citeste si: Doliu în Suceava! A murit preotul Alexandru Vasile Zofotă! A făcut infarct la numai 54 de ani!

Născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, în 25 august 1929, el a devenit călugăr în 1951.

Şi-a efectuat studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. A urmat studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi a efectuat studii de specializare la Universitatea din Koln.

Pe 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Citeste si: Moment de reculegere pentru pompierul de 48 de ani de la ISU Constanta mort de coronavirus VIDEO

El a redeschis mai mult lăcaşuri care fuseseră închise în perioada comunistă, printre care Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

ÎPS Pimen a fost preocupat şi de problemele sociale din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, încurajând înfiinţarea a numeroase cămine şi aşezăminte speciale pentru cei nevoiaşi. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost distins de preşedintele Emil Constantinescu cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Mare Cruce.

ÎPS Pimen a iniţiat procedurile de retrocedare către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a fondului forestier care aparţinuse înainte de cel de-al doilea război mondial Mitropoliei Bucovinei cu sediul la Cernăuţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si