IPS Teodosie afla pe 22 mai daca va fi arestat la domiciliu. Avocata arhiepiscopului sustine ca documentul DNA este unul fals: "Numai diavolul imi vrea raul!"

Magistratii Curtii de Apel Constanta se vor pronunta luni, pe 22 mai, asupra solicitarii procurorilor DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu in cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene.

Author: A.C. vineri 19 mai 2017 , 10:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit jurnalistilor Kanal D, avocatul arhiepiscopului, Maria Vasii, a declarat ca actul prezentat de DNA prin care Teodosie ar fi imputernicit un preot sa obtina un document de la Primaria Ovidiu este falsificat.

Avocatul arhiepiscopului sustine documentul nu are semnatura lui IPS Teodosie si ca data a fost schimbata din 2016, in 2017. Maria

Vasii explica faptul ca in 2016, Inaltul avea dreptul de a da orice imputernicire:  "A fost adus in sala si plimbat ca un urs in fata natiunii",  a spus aceasta.

 

La iesirea din sala de judecata, IPS Teodosie a declarat:   "Numai diavolul imi vrea raul,"  precizand ca judecatorii se vor pronunta luni asupra solicitarilor DNA. 

 

Prezenta IPS Teodosie la Curtea de Apel Constanta nu a fost lipsita de incidente. Un credincios s-a transformat in "bodyguradul" arhiepiscopului, impiedicandu-i pe jurnalisti sa afle informatii de la acesta. L-a condus si l-a ferit de arhiepiscop de jurnalisti pana a intrat in sala de judecata. Intrebat ce calitate are acolo, barbatul a rapsuns de "credincios".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie- Serviciul Teritorial Constanta au solicitat, marti, Curtii de Apel Constanta inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis in judecata, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat

obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Potrivit DNA, in cererea procurorilor de inlocuire a masurii controlului judiciar se mentioneaza ca Teodosie Petrescu ”a demarat activitati de accesare a fondurilor europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar”.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si