Ireal! Decizia de ultima ora luata de Biserica Ortodoxa in cazul lui Pomohaci, dupa ce preotul acuzat de homosexualitate si abuz sexual cu minori, a depus contestatie

Contestatia depusa de Cristian Pomohaci ”intruneste conditiile de admisibilitate”, iar cazul va fi judecat in urmatoarele treizeci de zile, au anuntat, miercuri, reprezentantii Mitropoliei Ardealului.

A.L., miercuri 23 august 2017 , 16:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii Mitropoliei Ardealului, cererea de apel formulata de Cristian Pomohaci si dosarul de fond, care a stat la baza emiterii hotararii de caterisire, au fost studiate de catre inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, in conformitate cu prevederile Regulamentului Autoritatilor Canonice Disciplinare si al Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane.

”Dupa analizarea elementelor de forma si de fond, s-a constatat ca cererea intruneste conditiile de admisibilitate, iar, la propunerea scrisa a inspectorului eparhial, Mitropolitul Ardealului a dispus inscrierea cererii de apel in registrul de judecata al Consistoriului Mitropolitan”, se arata in comunicat.

Potrivit documentului, de la data inscrierii cererii de apel, in termen de maxim 30 de zile, va avea loc sedinta de judecata a Consistoriului Mitropolitan. Consistoriul Mitropolitan, ca ”instanta disciplinara si de judecata pentru recursurile clericilor de mir din eparhiile sufragane mitropoliei sanctionati cu destituirea din slujirea clericala, pentru apelurile impotriva hotararilor de caterisire” este format exclusiv din preoti.

Consistoriul are urmatoarea sctrucuta: un presedinte – Mitropolitul Ardealului, patru membri titulari, doi supleanti si 1ungrefier, aprobati de Sinodul Mitropolitan pentru un mandat de 4 ani. Hotararea luata de membrii Consistoriului va fi supusa aprobarii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, iar apoi, dupa aprobare, poate fi contestata cu recurs la Consistoriul Superior Bisericesc de la Patriarhie.

Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care apartine ierarhic parohia in care a slujit. Contestatia a fost depusa in termenul legal, iar documentele coprinse in dosar vor fi studiate de catre toti membrii Consistoriului.

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul instantei supreme pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a fost caterisit de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia printr-o decizie luata in 28 iulie.
Preotul Cristian Pomohaci nu s-a prezentat la sedinta Consistoriului, desi fusese invitat sa aduca probe si dovezi pentru a se dezvinovati. Cristian Pomohaci, din judetul Mures, care este si cantaret de muzica populara, este cercetat pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General.

Totul a fost surprins intr-o inregistrare audio de 22 de minute, in care preotul incearca sa il convinga pe adolescent sa intretina relatii sexuale cu el si chiar sa mai aduca si alti tineri. El a depus o cerere de autosuspendare din preotie, invocand motive medicale.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, in 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxa precum exorcizarea, primind canon sa mearga o perioada la Manastirea Afteia pentru a se cai pentru faptele sale. La sfarsitul lunii iunie, Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci sa fie oprit de la slujire timp de 30 de zile, perioada in care sa isi pregateasca o aparare cu care sa vina in fata reprezentantilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzatiile de corupere sexuala a unui minor care i se aduc.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Carantină începând de sâmbătă dimineața! Măsura a fost anunțată de autorități Carantină începând de sâmbătă dimineața! Măsura a fost anunțată de autorități
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Fata de 15 ani, răpită în Cluj-Napoca, are un copil de câteva luni și mai multe dosare... Fata de 15 ani, răpită în Cluj-Napoca, are un copil de câteva luni și mai multe dosare penale
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si