Nu o spunem noi, ci unul dintre harnicii muncitori de pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti care se lupta sa dea gata cei trei kilometri nefinalizati. Insa neputinta de a construi sosele de mare viteza se vede cu ochiul liber.

L-a facut munca pe om, dar nici lenea n-a omorat pe nimeni. Asa ca pana sa puna mana pe lopata, unii muncitori isi incep ziua pe santier cu o bere sau cu ritualul de infrumusetare.

In celalalt capat, inarmat cu o lopata, un muncitor sta cu mana-n sold. Altul se zbate de zor sa scoata apa din santuri. Colegul de echipa doar il analizeaza din priviri, dar nu se incumeta sa dea o mana de ajutor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cand vad camera de filmat, parca intra toti in priza. Priviti-i pe acesti doi angajati de la drumuri cum matura de mama focului soseaua, pentru ca nu cumva soferii care trec pe langa santier sa-si murdareasca rotile la masini de praf.

De mai bine de patru ani se chinuie autoritatile din transporturi sa dea gata "ciotul" de autostrada care face legatura intre centura capitalei si Pipera.

Daca nu ploua, pana pe 20 decembrie, vor fi inaugurati si cei trei kilometri, se grabeau autoritatile sa anunte.

„Progresul fizic in momentul de fata fata este de 11,5 la suta pentru intreg contractul si data de finalizare ar trebui sa fie sfarsitul lui noirmbrie 2017”, sustin reprezentantii CNADNR.

Culmea e ca si acum cateva zile, cand a fost vreme buna, santierul parea parasit.

Doar un utilaj se plimba din stanga in dreapta, restul parca erau abandonate. Drept dovada sta o filmare facuta cu drona.

Pe buna dreptate o jurnalista britanica spunea, dupa o vizita in tara noastra, ca "autostrazile Romaniei sunt precum vampirii: Mitice si... departe de a exista undeva".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si