Update: Matthew Pennycook, ministrul alternativ al locuințelor, a declarat pentru Sky News că există un "risc real de război la scară largă în regiune". Consecințele unei "conflagrații la scară largă" în Orientul Mijlociu "vor fi dezastruoase", a adăugat el. Totodată, ministrul a precizat că este un moment foarte îngrijorător pentru Orientul Mijlociu.

"Este absolut necesar ca regiunea să rămână stabilă și ca toate părțile să se abțină de la noi acțiuni", a

declarat Ursula von der Leyen.

De asemenea, Egiptul a declarat că este "profund îngrijorat" de situația din Orientul Mijlociu și a avertizat asupra extinderii conflictului.

 

Israelul a desfășurat o operațiune în Iran, cu puțin timp înainte, scrie Sky News. Aceștia ar fi anunțat oficialii americani cu privire la o eventuală ripostă, iar vineri acest lucru s-a întâmplat.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Se pare că una dintre lovituri a fost asupra unei baze aeriene din afara orașului Isfahan, conectată de industria aeronautică iraniană.

"Este un sit de cercetare, aproximativ 3.000 de oameni de știință lucrează acolo și nu există nicio dovadă că a fost vizat situl nuclear", a precizat un analist pentru sursa menționată.

Ce mesaj ar fi putut trimit Israelul?

Atacul ar putea însemna trei lucruri.

Fie restabilirea descurajarea, un răspuns atent gândit și calibra, sau au vrut să trimită un mesaj liderilor iranieni că vor putem lovi și mai puternic.

Au mai fost raportate și alte explozii în Irak și Siria, dar deocamdată nu există dovezi ale impactului- aceste explozii ar fi putut fi, eventual, bubuituri provocate de avioanele israeliene care au depășit bariera sunetului. Isfahan se află în apropierea uneia dintre instalațiile nucleare iraniene.

Israel atac Iran

Imagine reprezentativă pentru drone.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Klaus Iohannis le cere liderilor UE un mesaj "ferm și unitar" față de Iran

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro

De precizat este că ăn noaptea de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat peste 300 de drone și rachete spre Israel, însă majoritatea au fost interceptate înainte de a ajunge în spațiul aerian israelian, iar cele care au reușit să treacă au provocat pagube minime la o bază aeriană.

Mai multe zboruri au fost anulate

Deja o companie de zbor a anulat astăzi zborurile către Teheran și a rechemat zborul FZ1929, deoarece oficialii din capitala iraniană au închis aeroportul. Zborurile către Aeroportul Internațional Imam Khomeini au fost anulate până la ora 7.00 GMT (8.00, ora Marii Britanii), potrivit agenției iraniene de știri Mehr, mai scrie sursa citată mai sus.

Israel atac Iran

Imagine reprezentativă pentru războiul din Israel.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Președintele Iranului amenință că va distruge complet Israelul. Armele nucleare, în centrul noului război

Flydubai și Emirates au început anterior să devieze zborurile în jurul vestului Iranului, odată cu apariția unor informații privind un posibil atac.

Până în prezent, nu au fost raportate pagube sau victime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si