Istanbulul are de astazi unul dintre cele mai mari si mai frumoase aeroporturi din lume! Mega aeroportul va gazdui peste 100 de companii aeriene

A fost inaugurat unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. Mega proiectul de infrastructura din Istanbul urmeaza sa gazduiasca peste 100 de companii aeriene si zboruri spre 300 de destinatii. Iata imaginile!

Stirile Kanal D, marți 30 octombrie 2018 , 18:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Se intinde pe o suprafata de peste 7 700 de hectare, va intra direct in primele cinci la nivel mondial. Compania care il administreaza, vizeaza ca pana in 2028, sa atinga o capacitate de 200 de milioane de pasageri pe an si sase piste.

Cladirea principala a fost conceputa pentru a folosi aplicatiile mobile si inteligenta artificiala în folosul călătorilor. Interiorul este decorat in stil turcesc si islamic iar turnul de control are o forma de lalea.

Aeroportul face parte din marile proiecte de infrastructura aparate cu tarie de presedintele Recep Tayip Erdogan, care vrea ca Turcia sa intre in clubul primelor 10 puteri mondiale pana la centenarul republicii, in 2023. Prima etapa, in care au fost investiti peste 6 miliarde de euro, a fost construita pe parcursul a aproape trei ani.

Ceremonia de inaugurare a avut loc cu ocazia Zilei Republicii, cea de-a 95-a aniversare a infiintarii Republicii Turce, cu participarea Presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, si a peste 50 de lideri straini, ministri si oficiali de rang inalt din întreaga lume.

"Declar deschis noul nostru aeroport, unul dintre cele mai mari din lume, alaturi de prietenii nostri din strainatate. Fie ca aeroportul din Istanbul sa aduca bunatate intregii lumi, regiunii noastre, tarii noastre", a spus presedintele Erdogan la deschiderea noului aeroport.

La momentul in care va ajunge la capacitate maxima, noul aeroport din Istanbul va gazdui peste 100 de companii aeriene si zboruri catre peste 300 de destinatii din intreaga lume.

Doua piste de 3750 si respectiv 4100 de metri lungime, au intrat deja in serviciu ca parte a primei faze. Zborul comercial inaugural, cu destinatia capitala Ankara, va avea loc maine, iar pana la sfarsitul lunii decembrie aeroportul nu va fi cu adevarat operational. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si