Italia a anunţat vineri peste 1.700 de cazuri de contaminare, cel mai mare număr din luna mai

Autorităţile sanitare italiene au anunţat, vineri, 1.733 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus pentru 24 de ore. Italia nu mai anunţase un număr atât de ridicat de infecţii de la începutul lunii mai.

Author: Catalina Popa sâmbătă 05 septembrie 2020 , 11:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, 11 decese au fost înregistrate din cauza Covid-19.

La începutul lunii mai, Italia anunţase 1.900

de cazuri de contaminare pentru 24 de ore.

Un record s-a înregistrat în ceea ce priveşte numărul de teste, în ultimele 24 de ore fiind făcute 113.000.

Deşi italienii au reuşit să stopeze răspândirea virusului, după "Ferragosto", weekendul de 15 august, numărul cazurilor a început să crească.

În total, Italia a înregistrat 274.644 de cazuri de contaminare, în timp ce 35.515 de persoane au murit din cauza SARS-Cov-2.

Coronavirus, valul 2. Explozie de cazuri noi în Italia și Franța- cifre la fel de mari ca în primăvară.

Italia a înregistrat 1.071

de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, înregistrând cel mai grav bilanţ zilnic de la sfârşitul izolării în mai, potrivit unui bilanţ oficial publicat sâmbătă, scrie AFP.

Citeste si: Când începe școala în septembrie 2023? Data la care elevii se întorc la școală după vacanța de vară- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Bilanţul Ministerului Sănătăţii arată şi trei decese, numărul victimelor fiind de 35.430 la un total de 258.136 de cazuri de la începutul pandemiei.

Citeste si: Semnul că ai avut deja COVID-19 și nu ai știut. Ce trebuie să faci rapid

Care sunt noile focare din Italia

Regiunile care au înregistrat cele mai noi cazuri sunt Lazio (regiunea Roma, +215), Lombardia (regiunea Milano, +185) şi Veneto (nord-est, +160).

Situaţia în regiunea Romei este în special îngrijorătoare: cele 215 cazuri reprezintă "un număr record", a comentat Alessio D'Amato, responsabilul Sănătăţii din Lazio.

Citeste si: Descoperire majoră împotriva COVID-19. Nu te mai poți îmbolnăvi

În faţa acestui nou focar, preşedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, şeful Partidului democrat (centru-dreapta, la putere), i-a cerut Ministerului Sănătăţii şi regiunii Sardegna "să introducă de urgenţă controale".

Citeste si: Bilanț negru coronavirus, sâmbătă 22 august. Un nou record de pacienți la ATI

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: Starea de sănătate a Danei Roba este una critică. Sora make-up artistului, Lidia, a făcut un apel disperat prin intermediul rețelelor sociale: "Este foarte grav. Să se roage pentru ea""- radioimpuls.ro

De altfel, Guvernul a luat mai multe măsuri pentru a opri noul val de infectări: închiderea discotecilor de la 17 august, purtarea obligatoriu a măştii în locurile foarte frecventate între orele 18.00- 6.00, potrivit News.ro.

Franța, cifre mai mari decât în Italia

Peste 3.500 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă de autorităţile sanitare. De la ultimul bilanţ oficial, au fost înregistrate 3.602 diagnostice pozitive, faţă de 4.586 vineri.

Citeste si: "Măști gratuite pentru fiecare elev!". Cum răspunde Guvernul la solicitarea elevilor

Procentul testelor pozitive continuă să crească lent, la 3,5% faţă de 3,4% vineri, şi au fost detectate 38 de noi focare de cazuri grupate, "clustere", a informat Agenţia naţională de sănătate publică din Franţa.

În total, sunt spitalizate 4.711 persoane pentru infectare cu noul coronavirus, cifră în uşoară scădere (erau 4.745 vineri şi 4.748 joi).

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si