Ludovic Orban: Începerea şcolilor ar putea fi amânată

Începerea şcolilor ar putea fi amânată! Anunţul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban! Astfel, copiii s-ar putea întoarce în școli abia pe 1 octombrie, susține Ludovic Orban. Asta înseamnă că primele două săptămâni ar putea fi făcute doar online.

Author: Andreea Stoica vineri 04 septembrie 2020 , 16:20

Ludovic Orban: Începerea şcolilor ar putea fi amânată
Ludovic Orban: Începerea şcolilor ar putea fi amânată
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Școlile ar putea rămâne închise încă două săptămâni. Prim-ministrul a declarat că analizează această măsură și că o decizie va fi anunțată în timp util.

Ludovic Orban a afirmat, vineri, că au existat discuţii ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.

"S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens"

Orban mai spune că sunt argumente ale specialiştilor care spun că profesorii şi elevii revin din concediu, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în concediu. "S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", precizează Orban.

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, de jurnalişti, dacă se analizează posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, urmând ca din 14 septembrie să înceapă cursurile online.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Citeste si: În ce condiții vor putea opta părinții pentru școala online. Precizările ministrului Educației

"Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici din zona epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un week-end, o deplasare de concediu, şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", a declarat Ludovic Orban.

El a menţionat că o eventuală decizie va fi anunţată în timp util.

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ important pentru profesori

Orban a spus că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale.

"Aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după, astfel încât să se poată pregăti şcolile în care se organizează secţii de votare", a explicat premierul.

Citeste si: Atenție! Părinții care nu-și duc copiii la școala pot fi sancționați cu închisoare sau amendă penală!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si