Italia îndeamnă persoanele cu sistem imunitar compromis să se vaccineze cu a patra doză de vaccin pentru COVID-19

Ministerul Sănătăţii din Italia le îndeamnă pe persoanele cu un sistem imunitar compromis să se vaccineze cu un a patra doză de vaccin ARNm împotriva Covid-19. Singura condiție care trebuie respectată este să fi trecut cel puţin 120 de zile de la rapelul anterior, informează Reuters, citat de news.ro.

Author: Alexandra Costea luni 21 februarie 2022 , 08:36

Italia îndeamnă persoanele cu sistem imunitar compromis să se vaccineze cu a patra doză de vaccin pentru COVID-19

Italia îndeamnă persoanele cu sistem imunitar compromis să se vaccineze cu a patra doză de vaccin pentru COVID-19

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comisarul special care a fost numit de guvernul italian pentru a gestiona situaţia de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19 va hotărâ data în care va intra în vigoare recomandarea în funcţie de nevoile campaniei de vaccinare, a menționat instituţia.

Ministerul Sănătății a mai precizt că hotărârea reflectă circulaţia încă ridicată a virusului SARS-CoV-2 şi eficacitatea pe care au arătat-o ​​vaccinurile de rapel în prevenirea deceselor legate de infecția de COVID-19 şi, mai ales, a simptomelor care ar necesita spitalizare.

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost confirmată pozitivă cu COVID-19

Republica italiană a raportat 152.848 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei, în luna februarie a anului 2020, clasându-se pe locul al doilea în raportul deceselor din Europa, după Marea Britanie şi al optulea cel mai mare din lume. Ţara a raportat până în prezent 12,4 milioane de cazuri.

Italia renunță la certificatul verde

Italienii renunță treptat la certificatul verde. Procesul gradual de eliminare a prezentării certificatului verde va începe pe 31 martie, dar nu se va finaliza înainte de 15 iunie. Cu toate acestea, certificatul verde ar putea rămâne un act valabil la locul de muncă și pe timpul verii, conform publicatiei Corriere della Sera.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru românii din Austria. Ce scrisoare au primit aceștia. Riscă amenzi de 600 de euro dacă refuză

Renunțarea la certificatul verde s-ar putea încheia pe 15 iunie în Italia doar dacă curba epidemiologică va continua să coboare așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Primele vizate vor fi locurile în aer liber și abia la final nu se va mai ține cont de el la muncă. Trebuie să reținem că în Italia este în vigoare o obligație de vaccinare pentru cei de peste 50 de ani care va expira pe 15 iunie. Cu toate acestea, nu este exclus ca în unele locuri certificatul verde să fie necesar și pe timpul verii.

Citeste si: Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această ţară


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si