Italia, noi măsuri de stimulare a economiei, de 39 de miliarde de euro, pentru 2021

Italia a aprobat noi măsuri de stimulare, de peste 39 de miliarde de euro, pentru bugetul anului 2021, pentru susținerea redresării economiei din recesiunea provocată de criza COVID-19, a anunţat duminică guvernul, transmite Reuters.

Alina Raducu, luni 19 octombrie 2020 , 08:14

Italia, noi măsuri de stimulare a economiei, de 39 de miliarde de euro, pentru 2021
Italia, noi măsuri de stimulare a economiei, de 39 de miliarde de euro, pentru 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coliţia de guvernare, condusă de Mişcarea 5 Stele şi partidul de centru-stânga PD, a convenit o versiune preliminară a bugetului, a precizat o sursă guvernamentală, ulterior fiind stabilite detaliile finale.

Din totalul de peste 39 de miliarde de euro, 15 miliarde de euro sunt granturi din partea Fondului de Redresare al Uniunii Europene, a menționat Roberto Gualtieri.

Italia anunță noi măsuri de stimulare a economiei, pentru anul viitor

Guvernul a mai înfiinţat un fond de 4 miliarde de euro, pentru despăgubirea companiilor cele mai afectate de restricţiile pentru coronavirus şi a prelungit până îm ianuarie un moratoriu privind rambursarea împrumuturilor de către firmele mici şi mijlocii.

Bugetul prevede şi extinderea programelor pentru şomajul tehnic, la un cost de 5 miliarde de euro. Aproape 6 miliarde de euro au rolul să ofere scutiri fiscale pentru susţinerea angajărilor în sudul sărac al ţării, a spus Gualtieri.

Pentru anul 2021 este prevăzut un deficit bugetar de 7% din PIB, în creştere faţă de estimarea de 5,7% făcută în aprilie, reflectând cheltuielile suplimentare.

Italia este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie și anticipează o contracţie economică de 20% în 2020 şi un deficit bugetar de 10,8% din PIB.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si