Italia prelungeşte restricţiile împotriva covid-19 şi amână reluarea cursurilor în licee

Italia a decis marţi să amâne redeschiderea liceelor, în cadrul unei prelungiri a restricţiilor împotriva covid-19, în contextul în care Save the Children, o organizaţie nonguvernamentală (ONG), îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că elevii au abandonat şcoala după luni de învăţământ la distanţă, relatează AFP.

Author: Georgiana Balaban marți 05 ianuarie 2021 , 12:52

italia prelungește restricțiile covid
Coronavirus în Italia.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liceenii urmează să se întoarcă fizic la şcoală la 11 ianuarie şi nu la 7 ianuarie, cum se prevedea iniţial.

Elevii mai mici urmează să reia la 7 ianuarie doar 50% din cursuri, prevede un decret adoptat în noaptea de luni spre marţi de către Guvern.

Citeste si: Noua tulpină a virusului Covid-19 se răspândește rapid. O nouă țară anunță primele cazuri

Înaintea acestei decizii la nivel naţional, mai multe regiuni au decis deja să amâne reluarea cursurilor în licee până la sfârşitul lui ianuarie.

Elevii italieni au participat la cursuri doar timp de câteva luni în 2020, din cauza izolării impuse în primăvară şi noilor restricţii adoptate în toamnă împotriva celui de-al doilea val al epidemiei.

Italia este cea mai afectată țară de pandemia COVID-19

Italia, cea mai afectată ţară europeană de pandemie, a înregistrat peste 75.000 de morţi din cauza covid-19.

Save the Children avertizează marţi, într-un comunicat, cu privire la impactul acestei situaţii asupra adolescenţilor.

Potrivit unui studiu pe care l-a realizat ONG-ul, 28% dintre elevi spun că au cel puţin un coleg care a încetat să mai asiste la cursuri- ceea ce înseamnă zeci de mii abandonuri şcolare.

Potrivit acestui sondaj, realizat asupra unui număr de 1.000 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, principalele motive ale acestor abandonuri sunt dificultatea conectării online şi o lipsă a concentrării.

italia prelungește restricțiile covid
Italienii prelungesc restricțiile.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, 37% dintre elevii intervievaţi consideră că le-a fost afectată negativ capacitatea de a studia.

Potrivit ONG-ului, majoritatea elevilor nu dispune de echipament şi de un spaţiu de lucru eficient acasă.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru românii întorşi în ţară! Ce state se află pe lista roşie

”Ne confruntăm cu riscul ca absenţe îndelungate la şcoală să se transforme într-un abandon permanent şi mulţi adolescenţi, într-un context de gravă criză economică, să ajungă să îngroaşe rândurile muncitorilor exploataţi”, avertizează, citată în comunicat, directoarea Save the Children pentru Italia şi Europa Raffaela Milano.

Guvernul prelungeşte, prin noul său decret, interdicţia deplasării între diverse regiuni- până la 15 ianuarie- şi menţine barurile şi restaurantele închise în weekendul 9-10 ianuarie.

Întreaga peninsulă a fost clasată drept o zonă ”roşie”- cu un risc de contagiune puternic- în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului, care se încheie în Italia la 9 ianuarie, odată cu sărbătoarea religioasă a Bobotezei, o zi liberă în Italia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si