"În sfârşit vedem uscatul, avem un traseu clar spre un port sigur... Este probabil ca din ianuarie să înceapă primele vaccinări", a declarat miercuri, în Parlament, ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Roberto Speranza a declarat că guvernul italian are opţiunea de a cumpăra 202 milioane de vaccinuri anti-COVID19 de la diferite companii şi aşteaptă autorizarea din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente pentru utilizarea lor.

Italia începe vaccinarea anti-covid-19 la începutul anului viiitor

Italia a fost prima ţară occidentală în care a apărut noul Coronavirus, înregistrând 56.361 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în luna februarie şi fiind a doua cea mai afectată ţară din Europa în ceea ce priveşte numărul de decese, după Marea Britanie. Italia a înregistrat până în prezent 1,62 milioane de cazuri de COVID-19.

Personalul sanitar, persoanele în vârstă şi cei care trăiesc în căminele de bătrâni vor fi primii vaccinați, a spus Speranza, spunând că prima parte a campaniei de vaccinare se va desfăşura între primăvara şi vara lui 2021.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În luna noiembrie, Italia a decis să impună noi măsuri de restricţie pentru a limita celui de-al doilea val de COVID-19, instituind un lockdown parţial în zona de nord a ţării şi limitând activităţile de afaceri. Numărul cazurilor zilnice a scăzut săptămâna trecută, dar guvernul intenţionează să limiteze deplasările de Crăciun şi Anul Nou pentru a preveni orice nouă creştere a numărului de infectări.

Citeste si: Descoperire: COVID-19 poate provoca un nou simptom. Acesta a fost întâlnit la majoritatea pacienților

"Intenţia noastră este de a limita călătoriile în străinătate şi între regiuni în timpul sărbătorilor de iarnă", a mai adăugat Speranza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si