Iulie 2022, una dintre cele mai călduroase înregistrate în istorie

Luna iulie 2022 a fost una dintre cele mai călduroase luni din istorie. Temperatura maximă absolută lunară a fost depășită în luna iulie la 16 stații meteorologice din țară, informează Asministrația Națională de Meteorologie (ANM).

Author: Sorin Negru marți 09 august 2022 , 21:53

canicula

Epicentrul căldurii în Oltenia: temperatura medie a lunii iulie a fost de 26,1 °C, la Drobeta-Turnu Severin, transmite ANM. 

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Regimul termic din iulie 2022 a fost mai cald decât normalul în cea mai mare parte a țării. Temperaturile au fost foarte ridicate pe areale extinse din Muntenia, Oltenia și pe areale restrânse din sudul Moldovei.

Citeste si: Avertizare de „căldură extremă” pentru regiuni din Anglia şi Ţara Galilor

În Banat, Crișana, în centrul și nord-vestul Transilvaniei, dar și în centrul și sudul Maramureșului regimul termic a fost foarte cald și mai ales extrem de cald.

Citeste si: VIDEO- Avertisment de la meteorologi: vin călduri și mai mari. Ce temperaturi vor fi înregistrate

Izolat, în zona montană înaltă, regimul termic a fost foarte cald. Acesta s-a încadrat în limite normale doar în jumătatea estică a Deltei Dunării.

Temperatura medie din luna iulie 2022

Temperatura medie a lunii iulie a avut valori cuprinse între 7,4 °C, la stația meteorologică Vf. Omu și 26,1 °C, la Drobeta-Turnu Severin, transmite ANM.

Citeste si: Cod galben de caniculă în cea mai mare parte a țării

Potrivit unui raport al ANM, cele mai mari valori, peste 24 grade, s-au înregistrat în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și Dobrogei, în vestul Banatului și al Crișanei precum și în sudul Moldovei.

Valori curpinse între 22 și 24 grade s-au înregistrat în cea mai mare parte a Moldovei și Maramureșului, în zonele deluroase din Muntenia și Oltenia, în estul Banatului și Crișanei, în zonele joase din Transilvania, pe areale din nordul și sudul Dobrogei și în Delta Dunării.

Mediile lunare de temperatură au fost cuprinse între 18 și 22 grade în cea mai mare parte a Transilvaniei, conform Antena 3.

În cea mai mare parte a zonei montane, temperatura medie lunară a variat între 12 și 18 grade, iar la altitudini de peste 2000 m, aceasta a avut valori sub 12 grade, ajungând la staţia meteorologică Vf. Omu, la 7,4 grade.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si