Izvorul Tămăduirii 2023. Sărbătoarea este închinată Maicii Domnului cu prilejul de a arăta rolul pe care l-a avut Fecioara Maria în procesul de mântuire al oamenilor. 

Sărbătoarea amintește de câteva minuni care s-au săvârșit la un izvor în apropierea Constantinopolului.

Citește și: Duminica Tomii 2023. Ce nu este bine să faci în prima duminică după Paşte?

Izvorul Tămăduirii 2023.

Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să se dea de pomană în această zi de mare sărbătoare?

Izvorul Tămăduirii 2023.

Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să se dea de pomană în această zi de mare sărbătoare?

Izvorul Tămăduirii 2023. Tradiții și obiceiuri

De Izvorul Tămădurii, în anumite regiuni se practică ,,Jurământul Juvenil''. Ceremonia se face anual în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii între tineri cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, pe criterii de prietenie și de afinitate sufletească.

Tinerii trebuie să împlinească mai multe ritualuri și anume: să jure loialitate și să facă schimb de obiecte care au o anumită valoare sentimentală, de exemplu un colac, un vas de lut, o lumânare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

O altă tradiție denumită înfrățitul, reprezintă un legământ între băieți, unul între fete. Acesta are drept scop ajutorul reciproc între cei care au realizat acest ritual, în momente grele din viața lor.

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2023: Când putem lua Aghiasmă de la Biserică

Persoanele mature împlinesc acest legământ, după care ei își spun frați, surori, veri, verișoare. De asemenea, se comportă ca și cum sunt rude. Scopul legământului este de a fi ajutor perosoanei cu care ,,s-a legat'', până la moarte.

Se spune că bolnavii care respectă acest ritual și beau de dimineață agheasmă, se înzdrăvenesc.

Mai mult de atât, în tradiția populară se spune că Izvorul Tămăduirii este pentru săpătorii de fântâni cea mai bună zi din an.

Mai mult de atât, de Izvorul Tămădurii   se sfințesc apele   pentru a scăpa de spiritele rele. Preotul sfințește apa și apoi îi stropește pe credincioși, în timp ce se cântă următoarele cuvinte:   „Mântuiește, Doamne, poporul tău și binecuvântează moștenirea Ta, biruința binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește, și cu crucea ta păzește pe poporul Tău”. 

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Citește și: Sf. Gheorghe 2023. Tradiții și obiceiuri românești

Izvorul Tămăduirii 2023.

Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să se dea de pomană în această zi de mare sărbătoare?

Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să se dea de pomană în această zi de mare sărbătoare? 

Potrivit tradiției populare se spune că în această zi se dau de pomană alimente și băuturi cum ar fi: pâine, colaci, miere, vin sau apă. 

Se spune că pe lângă ceea ce se dă de pomană este bine să fie făcute și fapte bune.

Pomana trebuie făcută din inimă și sincer fără a simți că este o obligație și mai degrabă cu gândul la cei dragi care s-au stins din viață și la Dumnezeu.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023: Pe ce dată pică și ce tradiții trebuie să respectăm?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si