Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a murit

Jacques Chirac, preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007, a decedat la vârsta de 86 de ani, a anunţat joi familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit Le Monde.

R.B., joi 26 septembrie 2019 , 13:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jacques Chirac a murit. ”S-a stins în mijlocul alor săi. Liniştit”, a declarat ginerele său Frédéric Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac.

Fostul şef de stat (1995-2007), care s-a retras din viaţa politică de mai mulţi ani, locuia împreună cu soţia sa Bernadette Chirac la Paris.

Jacques Chirac a murit

Citeste si: Theodor Paleologu, în doliu: ”A fost primul om pe care l-am întrebat ce să fac...”

Victimă a unui accident vascular cerebral (AVC) în 2005, el a fost spitalizat în mai multe rânduri după ce a plecat de la Palatul Élysée.

Jacques Chirac a murit. Intrat în Guvern la vârsta de 37 de ani, el a urcat în ierarhie, după care a ajuns la Matignon în 1974.

Jacques Chirac a murit

Citeste si: Doliu în muzica populară: Cântărețul a fost găsit mort într-un parc

Ultima treaptă, cea mai înaltă, este mai complicat de atins. După două eşecuri în alegerile prezidenţiale, în 1995 el este ales preşedinte al Republicii, iar apoi este reales în 2002.

Jacques Chirac a murit

Jacques Chirac a murit. Însă, dincolo de cariera politică, Jacques Chirac i-a marcat pe francezi prin stilul său degajat, cuplul său cu Bernadette Chirac, dar şi prin reforme, precum desfiinţarea serviciului militar obligatoriu sau reaşezarea sistemului pensiilor.

Citeste si: Brian Turk, actorul din ”Beverly Hills 90210”, a murit la 49 de ani

Dar Jacques Chirac a ţinut totodată prima pagină prin erori politice şi afaceri judiciare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si