Jaf istoric la palatul Dogilor din Venetia!

Jaf ca in filme la palatul Dogilor din Venetia. Au fost furate bijuterii care apartin familiei regale din Qatar. Desi valoarea declarata la vama este de 30 de mii de euro, specialistii spun ca ar costa milioane de euro pe piata cunoscatorilor de arta.

Author: G. S. joi 04 ianuarie 2018 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Colectia, unica in lume, a atras atentia hotilor. Planeta vorbeste despre un jaf istoric la Palatul Dogilor din Venetia.

"Comorile mogulilor si maharajahilor",  cuprindea 270 de bijuterii rare, din secolele 16 si 20, apartinind familiei regale din Qatar si foarte dorite pe piata neagra a colectionarilor.

Cei doi hoti, au demonstrat o buna pregatire tehnica, estimeaza politia italiana. Ei au reusit performanta de a intarzia declansarea alarmei. Asa au avut timp sa fure o brosa si o pereche de cercei iar apoi sa fuga.

Valoarea declarata la vama a celor doua piese batute in pietre pretioase si platina este de 30.000 de euro. Insa curatorii colectiei spun ca cea reala este inestimabila. Fotografii ale bijuteriilor au fost trimise proprietarilor pentru confirmare.

Colegia Al Thani, unica pe glob, reuneste bijuterii ale marilor maharadjahi ai Indiei in dorinta de a arata uriasa bogatie artistica si culturala detinuta de acestia. Revista Forbes titreaza ca aceste bijuterii sunt cele mai frumoase de pe planeta. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si