Jandarmeria a facut sesizare la DIICOT si acuza ca mitingul din 10 august a fost o tentativa de lovitura de stat

Jandarmeria acuza o tentativa de lovitura de stat la mitingul din 10 august si a sesizat DIICOT pentru actiuni impotriva ordinii constitutionale. Jandarmeria a sesizat DIICOT pentru articolul 397 alineatul 2 din Codul penal sectiunea Infractiuni contra securitatii statului. Dragnea si PSD au facut acuzatii similare.

L. S., miercuri 12 septembrie 2018 , 13:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Art. 397: Actiuni impotriva ordinii constitutionale
(2) Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Plangerea Jandarmeriei vine dupa acuzatiile de tentativa de lovitura de stat lansate de Liviu Dragnea si PSD. Partidul a emis marti un comunicat in care reclama astfel de fapte “exceptional de grave”.

”Cetatenii Romaniei, mai ales participantii de buna credinta la aceste manifestatii, au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, cine sunt autorii manipularilor si intoxicarilor publice, cine a platit si cu scop real s-a urmarit provocarea unei reactii emotionale impotriva institutiilor statului roman si a ordinii constitutionale. PSD considera ca informatiile aparute in presa cu privire la mitingul din 10 august contin indicii temeinice cu privire la actiuni subversive menite sa vulnerabilizeze siguranta nationala si autoritatea statului roman. Astfel de chestiuni nu pot ramane neinvestigate de organele de ancheta. Nu este o disputa de ordin politic, ci un risc major care vizeaza Romania. In egala masura PSD apreciaza ca se impune realizarea unui cadru legal care sa asigure transparenta totala a surselor de finantare si a intereselor celor care initiaza, intretin si amplifica proteste de strada in Romania”, se arata in comunicatul PSD.

sursa: g4media.ro

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si