Jandarmul filmat in timp ce lovea un batran a fost promovat! In ianuarie, el era anchetat de Parchetul Militar

Jandarmul care a fost filmat lovind un batran la protestele din ianuarie a primit o marire de salariu.

Radu Constantin, sâmbătă 18 august 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Raducu Sarban, jandarmul care a fost filmat lovind cu pumnul un batran, la protestele din luna ianuarie, a primit o marire de salariu. El detine o pozitie de conducere in fruntea Jandarmeriei, cu toate ca initial se anuntatse ca va fi cercetat disciplinar si ca risca o pedeapsa cu inchisoarea. Anterior, el il insotise pe Liviu Dragnea la iesirea de la DNA.

Raducu Sarban este Sef Stat Major la Directia Generala a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti si conform propriei declaratii de avere aferenta anului 2018 castiga 70.000 lei pe an (5.800 lei pe luna). In 2017, jandarmul lucra ca Sef de Stat Major / ofiter specialist la UM 0465 si castiga 43.000 lei (3.583 lei). Aici a lucrat sub comanda Coloneluli Paraschiv, cunoscut drept "Fantoma alba", dupa ce a coordonat actiunea in forta a Brigazii de Interventie la protestele din 10 august din Piata Victoriei. 

„Jandarmul lui Dragnea”, cum a fost poreclit Sarban, a ajuns sa fie anchetat de Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti dupa ce procurorii s-au autosesizat din oficiu fata de infractiunile de purtare abuziva. Acesta a lovit mai multi demonstranti in timpul unui protest care a avut loc in Piata Universitatii, printre care si un batran. Jandarmul s-a aparat spunand „au fost lovituri de oprire si atat, nu au fost cu ura”. Ulterior, Parchetul Militar nu a mai revenit cu informatii legate de mersul anchetei, iar Sarban nu a fost nici pana acum trimis in judecata.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si