Un seism de 6,1 a zguduit joi un lanţ de insule din prefectura Kagoshima, în sud-vestul Japoniei, însă nu a fost emisă o avertizare de tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube însemnate, informează agenţia Kyodo.

Cutremurul cu magnitudinea 6,1 a zguduit Japonia

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1 şi intensitatea 5 pe scara seismică japoneză, cu valori de la 0 la 7, s-a produs la ora locală 11:05 în zona insulei Akuseki, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 14 kilometri, în largul lanţului de insule Tokara.

Autorităţile municipale au confirmat că 64 de rezidenţi şi 12 lucrători aflaţi în deplasare pe insula Akuseki- situată la peste 300 km de oraşul Kagoshima de pe insula principală Kyushu- se află în siguranţă.

Citeste si: Cutremur în România, marți, 7 decembrie. Unde s-a resimțit seismul

Sud-vestul Japoniei, din ce în ce mai afectat de cutremure

Pe 2 octombrie 2000, insula a fost afectată de un cutremur de 5,9 care a provocat daune inclusiv conductelor de apă, a amintit agenţia meteorologică niponă.

Kyushu Railway Co. a declarat că serviciile sale deservite de trenuri de mare viteză au fost sistate temporar din cauza unei întreruperi de curent asociată cutremurului, însă au fost reluate aproximativ 15 minute mai târziu.Peste 240 de cutremure au zguduit zona din jurul lanţului de insule Tokara începând de sâmbătă, potrivit agenţiei meteorologice. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Autoritățile franceze puse pe jar de culegătorii de ciuperci din România. Hectare întregi de pădure au fost distruse


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si