Japonia nu își mai revine după Olimpiadă. Nou record de infectări cu COVID-19

Tokyo se confruntă cu o creștere de 20 de procente a numărului de infecții cu coronavirus de la o săptămână la alta, după ce noul val al pandemiei a fost stimulat de organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, încheiate săptămânile trecute.

Author: Razvan Ilie joi 19 august 2021 , 14:19

Expert medical de la Tokyo: numărul real de infecții este probabil mult mai mare[Sursa foto: Japan Times]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numărul zilnic de noi cazuri COVID-19 în Japonia a depășit pentru prima dată pragul de 23.000, miercuri, 18 august, cu 23.918 cazuri, eclipsând recordul anterior de 20.361 de vineri. Situația este extrem de gravă și în capitala Tokyo.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de 19 august 2021. Numărul cazurilor crește de la o zi la alta

Număr record de pacienți la Terapie Intensivă

Ministerul Sănătății de la Tokyo a anunțat că numărul pacienților cu COVID-19, cu simptome severe, în întreaga țară a fost de 1.716, atingând un nivel record pentru a șasea zi consecutiv. Numărul pacienților la ATI a crescut cu 70 față de ziua precedentă.

Citeste si: Noua tulpina coronavirus. Care este primul simptom

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Shigeru Omi, principalul consilier al Guvernului japonez pe probleme COVID-19, a declarat joi că numărul real de cazuri noi este probabil mai mare decât cifrele raportate, deoarece capacitatea de testare a coronavirusului din țară nu a reușit să răspundă cererii în creștere.

Vorbind la o reuniune în afara sesiunii Dietei, Omi a reiterat necesitatea de a reduce fluxul de oameni din Tokyo la jumătate față de nivelul din prima jumătate a lunii iulie.

„Este extrem de important ca guvernele centrale și locale să facă față situației, ținând cont de faptul că situația cu care ne confruntăm este un dezastru.” „Există loc de îmbunătățire a modului de a trimite mesaje către public”, deoarece guvernul nu a reușit încă să câștige cooperarea din partea întregii societăți, a adăugat el.

Citeste si: Reprezentaţie de forţă: China ameninţă că "va distruge" trupele americane din Taiwan

Situație tot mai gravă în Tokyo

Tokyo a confirmat joi 5.534 de cazuri noi de COVID-19, depășind pragul de 5.000 pentru a doua zi consecutiv, în contextul în care infecțiile continuă să crească în întreaga țară din cauza răspândirii variantei Delta extrem de contagioasă.

Media de șapte zile a cazurilor noi în Tokyo a crescut cu 20,1% de la o săptămână la alta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si