Noul locatar de la Matingon este un necunoscut marelui public, în pofida faptului că s-a vorbit despre el în ultimele săptămâni, în contextul în care deţine funcţia de ”domnul ieşire din izolare” în cadrul Guvernului.

Jean Castex este cel care a pus împreună cu Édouard Philippe în aplicare ridicarea treptată a restricţiilor impuse din cauza epidemiei covid-19.

Primar în Pyrénées-Orientales de peste zece ani, Jean Castex, un funcţionar de rang înalt, a fost secretar general adjunct la Palatul Élysée din 2010 şi până la sfârşitul mandatului lui Nicolas Sarkozy.

El a fost numit să conducă un nou Guvern pe ”noul drum” promis de şeful statului.

Jean Castex, în vârstă de 55 de ani, originar din Gers, are o îndelungată carieră de funcţionar public de rang înalt.

”Un adevărat briceag elveţian, are conexiuni peste tot, ştie ce trebuie să facă la locul potrivit”, spune despre el un fost consilier al şefului statului, Franck Louvrier.

Citeste si: Ciolacu: Guvernul PNL ştie doar să risipească

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

EXPERIENŢĂ ÎN MINISTERE SOCIALE

El cunoaşte de asemenea afacerile sociale- mai ales sectorul spitalicesc.

Funcţionarul de rang înalt a fost directorul Direcţiei Spitalizării şi Organizării Îngrijirilor (DHOS) de la Ministerul Sănătăţii şi Solidarităţii.

Ulterior, el a devenit şeful de cabinet al lui Xavier Bertrand la Ministerul Sănătăţii, iar apoi la Ministerul Muncii.

În 2017, Jean Castex a fost numit delegat interministerial la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024 şi preşedinte al Agenţiei Naţionale a Sportului.

Citeste si: Ministrul Sănătății face anunțul. Spre ce ne îndreptăm: "Pregătim un proiect de lege"

În această calitate, potrivit declaraţiei sale de interese, publicată pe site-ul Autorităţii pentru Transparenţa Vieţii Publice (HATVP), el a încasat 160.467 de euro net.

În aceeaşi declaraţie, el arată că este la conducerea Agenţiei Naţionale a Sportului, dar şi a Solideo, o societate de livrare de lucrări olimpice, fără remuneraţie.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Prietena lui Andrei Versace, dezvăluiri cutremurătoare după moartea lui: ”Nu și-a pus capăt zilelor! Era un om plin de viață”- radioimpuls.ro

ALES LOCAL ÎN 2008

Odată cu criza sanitară cauzată de epidemia covid-19, Jean Castex a fost însărcinat de către şeful statului să conducă ”ieşirea din izolare”, pe lângă premier.

În acest cadru, el a apărat o ”abordare globală” şi cuvântul-cheie ”treptat”, la mijloc între exigenţele sanitare şi necesitatea unei relansări economice.

Citeste si: STUDIU! Coronavirusul de acum este mult mai periculos față de cel apărut inițial în China

La 15 martie, în primul tur al alegerilor locale, el a fost reales la Prades, o comună mică din Pyrénées-Orientales, cu 75% din voturile exprimate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si