Ministrul Sănătății face anunțul. Spre ce ne îndreptăm: "Pregătim un proiect de lege"

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat vineri că mergem spre o rată de transmitere a COVID-19 de 1,4.

K.B., vineri 03 iulie 2020 , 10:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat vineri că mergem spre o rată de transmitere a COVID-19 de 1,4, precizând că avem în continuare focare. El a anunţat că Guvernul pregăteşte un proiect de lege pentru a se conforma recomandărilor Curtii Constituţionale şi a defini mai clar noţiunile de boală transmisibilă, carantină, dar că izolarea rămâne de bază.

”Dacă am recomandat şi recomandăm în continuare păstrarea unor reguli, am văzut că se respectă din ce în ce mai greu. Avem un început de transferuri de pacienţi în terapii intensive, avem un număr scăzut de locuri pentru pacienţi la terapie intensivă”, a menţionat Tătaru.

Citeste si: Liderul nord-coreean Kim Jong Un susţine că lupta contra Covid-19 a fost un "succes strălucit"

El a făcut un apel la menţinerea distanţării fizice.

”Referitor la deciziile CCR şi motivarea în care se specifică că necesită nişte clarificări, ţin să precizăm că lucrăm la un proiect şi avem nevoie de implicare activă. Tot ce ţine de carantină rămâne în continuare ca recomandări. Interpretarea particulară sau personală a acestor decizii poate duce la efecte nedorite. Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toţi pacienţii cu simptome uşoare, să rămână de bază izolarea timp de 14 zile, e măsura care a dus la rezultatele pe care le-am avut. Acea izolare pe care am păstrat-o şi noi, rămâne de bază”, a afirmat Tătaru.

Citeste si: Medicii au anunțat-o că va avea gemeni. Descoperirea șoc după ce a născut: Era un copil cu două capete. Imagini șocante!

el a a subliniat că până la noi clarificări, rămâne acel articol penal privind zădărnicirea combaterii bolilor, rămâne izolarea la domiciliu.

”Ne pregătim pentru un proiect legislativ care să definească boală transmisibilă, tratament, carantină, izolare. Reglementările care nu sunt conforme, suntem în măsură să le putem reaşeza legislativ, dar avem nevoie de colaborarea dumneavoastră tocmai pentru a putea gestiona acest moment. Avem în continuare focare care se nasc, dincolo de cele pe care le ştiam, cele vechi. Ţine doar de noi în respectarea acestor reguli”, a precizat ministrul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si