Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate. Când s-a mai întâmplat acest lucru în istorie

Guvernul japonez ar discuta într-un cadru restrâns posibilitatea anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate deja cu un an.

Author: Razvan Ilie vineri 22 ianuarie 2021 , 11:03

jocuri olimpice tokyo
Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să se desfășoare în anul 2021, într-o formă simplificată
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dezvăluirile au fost făcute vineri de publicația britanică The Times. Guvernul japonez ar fi ajuns la concluzia, în cadru privat, că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie anulate din cauza coronavirusului, iar accentul s-ar pune acum pe asigurarea Jocurilor pentru același oraș în următorul an disponibil, 2032.

Conform sursei citate, un membru senior al coaliției de guvernământ ar fi transmis că există deja un acord ca Jocurile Olimpice să fie anulate. Scopul Executivului de la Tokyo este acum de a găsi o modalitate diplomatică de a anunța anularea, care să lase deschisă posibilitatea ca Japonia să găzduiască o ediție viitoare.

Citeste si: Care sunt țările cu "roşu închis" de pe harta Europei. Noile tulpini ale coronavirusului aduc îngrijorare

Jocurile Olimpice de la Tokyo, deja amânate cu un an

„Nimeni nu vrea să fie primul care spune acest lucru, dar consensul este că este prea dificil ca această competiție să fie organizată acum”, a spus sursa care a dorit să își păstreze anonimatul. „Personal, nu cred că se va întâmpla”, a mai spus oficialul japonez. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să se desfășoare în anul 2021, într-o formă simplificată, a precizat Toshiro Muto, directorul executiv al comitetului de organizare.

Organizațiile au spus că lucrează la peste 200 de idei pentru o simplificare și reducere a costurilor pentru Jocurile Olimplice care ar fi trebuit să se desfășoare în această vară, dar care au fost anulate în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste si: Doliu în sport. Un regretat sportiv a pierdut lupta cu viața

Când au mai fost anulate Jocurile Olimpice

Nu ar fi prima dată când Jocurile Olimpice sunt anulate. Au mai fost trei date din calendarul JO când competiția nu s-a mai desfășurat: în 1916, 1940 și 1944.

Jocurile Olimpice planificate pentru Berlin în 1916 au fost suspendate din cauza Primului Război Mondial. A doua anulare a Jocurilor Olimpice a implicat tot Japonia. Au fost suspendate Jocurile Olimpice programate pentru 1940 la Tokyo (vara) și la Sapporo (iarna), din cauza situației de război în Europa și Asia.

Jocurile Olimpice au fost anulate, de asemenea, în anul 1944, tot din motive care țineau de război.

O nouă tulpină de coronavirus, depistată în Japonia

Situația se complică în privința noilor mutații de coronavirus. După noile tulpini descoperite în Africa de Sud și Marea Britanie, care i-a pus pe jar pe oamenii de știință, acum a fost depistată o altă mutație de SARS-COV-2.

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu  o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat pe 10 ianuarie Ministerul Sănătăţii din Japonia.

Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Citeste si:   Descoperire incredibilă a medicilor din Wuhan. Schimbă tot ce știam despre coronavirus

Noua tulpină de coronavirus, diferită de cele din UK și Africa de Sud

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de  noile tulpini de coronavirus  care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă. Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce dificultăţile de respiraţie pe care le acuza s-au agravat.

O femeie de 30 de ani a acuzat durere în gât şi dureri de cap, iar un adolescent de sex masculin a prezentat febră. O adolescentă nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.

Ministerul a raportat, de asemenea, că a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, considerată mai contagioasă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si