Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate

Un oficial din comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu exclude anularea evenimetului, în cazul creșterii numărului de infecţii cu SARS-CoV-2. Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a spus că Jocurile Olimpice trebuie să continue pentru a demonstra ce poate fi făcut dacă sunt implementate corect măsurile de protecţie faţă de răspândirea Covid-19.

Author: Alexandra Costea miercuri 21 iulie 2021 , 15:21

Un oficial nu exclude anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în cazul creșterii numărului de infecţii cu SARS-CoV-2
Un oficial nu exclude anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în cazul creșterii numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 [Sursa foto: Facebook- Tokyo 2020]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Directorul OMS a vorbit Comitetului Olimpic Internaţional despre asta după ce 7 0 de persoane acreditate au fost diagnosticate cu Covid-19  înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice programată să aibă loc vineri.

Tedros a declarat: „Fie ca aceste Jocuri să fie momentul care uneşte lumea şi animă solidaritatea şi determinarea de care avem nevoie pentru a pune capăt pandemiei împreună prin vaccinarea a 70% din populaţia fiecărei ţări până la jumătatea anului viitor”.

Citeste si: Emmanuel Macron va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Nu se exclude anularea Jocurilor Olimpice

Toshiro Muto, un şef din comitetul de organizare a Tokyo 2020, a declarat anterior că nu exclude anularea Jocurilor Olimpice dacă numărul infecţiilor va creşte.

Toshiro Muto a precizat că va urmări îndeaproape evoluţia numărului de infectări şi că vor avea loc discuţii în acest sens, dacă este necesar.

Citeste si: Mihaela Buzărnescu a plecat la Tokyo: ,,Sunt atât de fericită şi mândră să reprezint România la Jocurile Olimpice"

Anularea nu ar fi fost vreodată o opțiune

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, a spus că anularea nu a fost vreodată o opţiune.

Japonia a anunţat la începutul acestei luni că Jocurile Olimpice vor avea loc fără spectatori.

Citeste si: România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Florin Cîțu: ”Pleacă la competiţii cu mentalitate de învingători”

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si