Toyota își retrage publicitatea TV de la Jocurile Olimpice

Compania japoneză producătoare de automobile, Toyota, a renunțat la difuzarea reclamelor legate de evenimentul olimpic din cauza faptului că acesta nu are susţinerea populaţiei locale. CEO-ul Toyota Motor Corp, Akio Toyoda, nu va participa la ceremonia de deschidere.

Author: Răzvan Angelescu luni 19 iulie 2021 , 15:58

Toyota, sponsor la JO
Toyota, sponsor la JO[Sursa foto: https://www.transportshaker-wavestone.com/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Peste 60 de companii care au investit peste trei miliarde de dolari pentru drepturi de sponsorizare la Jocurile Olimpice se confruntă cu o problema asemănătoare, dilema dacă își leagă brandurile de un eveniment care nu a reușit să obțină un sprijin din partea populației. 

Japonezii nu sunt de acord cu organizarea JO

Japonezii sunt de părere că țară nu poate găzdui în condiții de siguranță jocurile din acest an, din cauza unui nou val de infecții cu noul coronavirus, potrivit unui sondaj publicat de cotidianul Asahi. 

Citeste si: Câți sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

68% dintre persoanele care au răspuns la sondaj și-au arătat îndoială cu privire la modul în care organizatorii pot controla infecțiile cu cu Sars-CoV-2, în timp ce 55% dintre respondenți sunt împotriva organizării competiției din acest an.

Într-un alt sondaj realizat telefonic, respondenții au declarat că sunt de acord cu decizia de a interzice prezenţa spectatorilor în tribune la probele olimpice. 

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional Thomas Bach e optimist cu privire la organizarea JO

Cu toate acestea, Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, speră că publicul japonez va fi favorabil Jocurilor Olimpice, care se desfășoară în perioada 8-23 august, odată cu începerea competiţiei şi după ce sportivii japonezi vor începe să câştige medalii. 

Tokyo se află sub cea de a patra stare de urgență

Orașul Tokyo, acolo unde vor avea loc  toate competițiile de la JO, se află sub cea de a patra stare de urgență. 

Organizarea JO ar putea înrăutăți situația

Organizarea unui eveniment cu zeci de mii de sportivi, oficiali şi jurnalişti străini ar putea accelera rată de infectare în capitală Japoniei şi ar putea aduce mai multe variante infecţioase sau mortale ale virusului, sub disperarea japonezilor. 

Citeste si: România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Florin Cîțu: ”Pleacă la competiţii cu mentalitate de învingători”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si