Biden a șocat pe toată lumea. Președintele Americii a tras un semnal de alarmă privind răspândirea alarmantă a infecției virale, variola maimuței. Oficialul a vorbit despre această boală, cât și despre gradul ridicat de pericol pe care-l are.

Citește si: Prima suspiciune de variolă în România, după 45 de ani

Nu am scăpat bine de Coronavirus, că omenirea a intrat din nou în alertă.

Mai multe țări au fost lovite deja de variolă. Este alertă în Europa. Acest virus se răspândește de la un moment la altul, iar tot mai multe state sunt atacate. Este vorba despre variola maimuței, infecția virală, care îngrijorează acum pe toată lumea.

Ce a transmis Joe Biden

De când au apărut primele cazuri ale variolei maimuței, subiectul a devenit unul de maximă importanță. A atras atenția tuturor, inclusiv a marilor autorități. Pe lista celor afectate se numără inclusiv America de Nord, motiv pentru care Joe Biden a făcut astăzi un anunț alarmant.

Citește si: Variola maimuței: Peste 80 de cazuri confirmate în 12 ţări

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Președintele Americii a mărturisit că această infecție virală este extrem de periculoasă. Virusul se răspândește mai repede decât am fi crezut. Oficialii spun că toată lumea trebuie să fie îngrijorată, mai ales că nu se cunosc prea multe despre boală.

„Variola maimuței este ceva de care toată lumea ar trebui să fie îngrijorată.(...) Lucrăm din greu să ne dăm seama ce să facem”, a

declarat duminică președintele american Joe Biden, adăugând că oficialii americani din domeniul sănătății analizează posibile tratamente și vaccinuri.

Citește si: VIDEO- Variola maimuței în România. Un doctor vorbește despre potențiale pericole

Până în acest moment, cazurile de variola maimuței au fost depistate în Germania, Marea Britanie, Grecia, Israel, Franța, Spania, dar şi pe teritoriul SUA. Răspândirea în masă pune în gardă pe toată lumea, astfel că fiecare trebuie să știe ce este, de fapt, această infecție virală.

Medicii au declarat că este o infecție virală cu simptome asemănătoare infecției cu Covid-19, care se vindecă de la sine în decurs de câteva săptămâni, fără a exista un tratament pentru ea în aceste momente.

Virusul se transmite de la om la om prin contact apropiat cu secrețiile tractului respirator, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate, dar și prin obiecte contaminate.

Citește si: Ce este și cum se manifestă variola maimuței, boala pentru care nu s-a descoperit încă leac. Simptomele care îți arată că ai contractat virusul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si