Administraţia Biden asigură OMS de susţinerea sa financiară

Joe Biden a făcut primul anunț în calitate de Președinte al Statelor Unite ale Americii. Biden asigură sprijin financiar Organizației Mondiale a Sănătății.

Author: Georgiana Balaban joi 21 ianuarie 2021 , 14:33

joe biden sprijin oms
Ce a transmis Joe Biden.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noua administraţie americană a lui Joe Biden a mulţumit joi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru rolul de frunte pe care l-a jucat în lupta împotriva pandemiei covid-19 şi a asigurat-o de susţinerea sa financiară- o răsturnare a politicii lui Donald Trump.

Statele Unite, care şi-au anunţat miercuri revenirea în cadrul OMS, ”intenţionează să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de Organizaţie”, a anunţat imunologul Anthony Fauci, consilierul în lupta împotriva covid-19 al Casei Albe, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Executiv al OMS.

joe biden sprijin oms
Joe Biden - Președinte SUA.[Sursa foto: google]

Ce a făcut Donald Trump anul trecut

Donald Trump anunţa la mijlocul lui aprilie suspendarea contribuţiei americane la această agenţie ONU, care s-ar face vinovată, în opinia sa, de numeroase ”greşeli” în lupta împotriva noului coronavirus şi de faptul că este prea apropiată Chinei.

Statele Unite sunt primul contributor al acestei agenţii sanitare cu sediul la Geneva.

Citeste si: Stare de asediu în America! Protestatarii au luat cu asalt Capitoliu. Patru persoane au MURIT în urma ciocnirilor violente

În mandatul său, Donald Trump a retras America din mai multe organizaţii şi acorduri internaţionale- între altele UNESCO, Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice sau Consiliului Drepturilor Omului.

Citeste si: Donald Trump, decizie controversată înainte de a părăsi Casa Albă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si