Ministrul Benny Gantz i-a transmis liderului SUA faptul că destructurarea Hamas ,,ar putea dura ani de zile''. De asemenea, ministrul Apărării, Yoav Gallant, a transmis faptul că, pentru Israel, sprijinul american este unul esențial, pe măsură ce războiul va continua.

Totodată, Biden le-a spus oficialilor de la Tel Aviv că Statelor Unite le va fi mai ușor să sprijine Israelul, dacă acesta va permite ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza.

Președintele SUA  înțelege că lupta armatei israeliene contra Hamas va fi una îndelungată

Președintele SUA înțelege că lupta armatei israeliene contra Hamas va fi una îndelungată

[Sursa foto: Facebook-Benjamin Netanyahu]

La sfârșitul reuniunii, Benjamin Netanyahu a declarat faptul că pachetul de sprijin militar acordat Israelului de către SUA este "masiv și fără precedent". De asemenea, acesta va ajuta Israelul să câștige războiul împotriva Hamas.

Vizita lui Joe Biden, prima vizită a unui președinte american pe timp de război

Mai mult decât atât, premierul Benjamin Netanyahu a precizat că i-a arătat președintelui Joe Biden dovezile care arată că gruparea teroristă Jihadul Islamic este responsabilă pentru explozia de la spitalul din Gaza, înainte ca liderul SUA să ajungă în Israel .

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citește și: Joe Biden amână vizita cu Mahmoud Abbas din Iordania. Președintele Palestinei a declarat trei zile de doliu național

Acesta a adăugat că vizita lui Joe Biden în Israel a fost prima efectuată de un președinte amercian pe timp de război.

Președintele SUA  înțelege că lupta armatei israeliene contra Hamas va fi una îndelungată

Președintele SUA înțelege că lupta armatei israeliene contra Hamas va fi una îndelungată

Benjamin Netanyahu: ,,Am convenit asupra cooperării care va înclina balanța pe toate fronturile''

Premierul Israelului a mai adăugat că alături de SUA lucreză la "eliberarea ostaticilor prin toate mijloacele posibile". Până când momentul acesta se va întâmpla, el i-a transmis lui Joe Biden că Israelul solicită ca și Crucea Roșie să primească autorizație de a vizita ostaticii.

Citește și: EXCLUSIV- Joe Biden în Israel. Analiză- Cristian Pîrvulescu: ”E prima vizită pe care un președinte american o face în timp de război/ Sprijinul SUA a fost unul constant. Politic, diplomatic, dar și militar”

"Am convenit asupra acțiunilor și faptelor care să asigure continuarea războiului nostru drept. Am convenit asupra cooperării care va înclina balanța pe toate fronturile și care va ajuta să ne atingem obiectivele de război", a mai afirmat Benjamin Netanyahu, în urma discuțiilor cu Joe Biden, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si