Judeţele Buzău şi Vrancea vor avea aparate de testare pentru coronavirus

Judeţele Buzău şi Vrancea vor avea aparate proprii care vor ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de infecţie cu coronavirus. Cele două judeţe au fiecare două cazuri confirmate de Covid-19.

M.A., vineri 20 martie 2020 , 17:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Judeţean Buzău a anunţat, vineri, că Ministerul Sănătăţii a aprobat achiziţionarea unui aparat Real Time PCR”pentru judeţul Buzău, aparat care va ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus. Acesta va fi amplasat la Direcţia de Sănătate Publică, având o valoare de 300.000 de lei.

De asemenea, preşedintele CJ Buzău a declarat că fondul de rezervă din bugetul judeţului va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus şi susţinerea măsurilor luate.

"În funcţie de solicitările venite din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, prin Dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, vom aloca sumele necesare şi vom lua toate măsurile care se impun”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Citeste si: Bistriţa-Năsăud: Peste 9 kilograme de cannabis şi cocaină, indisponibilizate/ Drogurile proveneau din Spania

Până în prezent, Consiliul Judeţean Buzău a făcut achiziţii de echipamente de protecţie şi materiale sanitare în valoare de 300.000 lei, urmând ca acestea să fie livrate. Este vorba despre combinezoane, măşti cu filtru FFP2, cizme, ochelari de protecţie, mănuşi, măşti de protecţie şi dezinfectanţi. Acestea vor fi distribuite către Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

De asemenea, Consiliul Judeţean Buzău alocă 30.000 euro pentru achiziţionarea de teste rapide pentru personalul medical.

Totodată, Neagu a anunţat că în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Buzău vor fi amplasa trei corturi, care aparţin Inspectoratului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă şi care vor fi dotate cu circuite de oxigen.

Şi în Vrancea, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon” Focşani va beneficia de un aparat pentru testarea COVID-19. Acest aparat de testare va fi instalat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, singura instituţie medicala abilitată şi autorizată la momentul actual să opereze astfel de teste. 

Citeste si: Informații oficiale: peste 10.000 de oameni morţi în lume în pandemia Covid-19

"În calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, fac un apel la Guvernul României să gestioneze această criză într-o manieră mult mai eficientă, care să poată duce la rezultatele pe care ni le dorim cu toţii – limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus şi un număr cât mai mic de decese. Pentru acest lucru, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani are nevoie, în primul rând, de suplimentarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanţilor!”, se arată într-un comunicat remis de Marian Oprişan.

Citeste si: Două femei și copiii lor s-au ascuns într-o peșteră din Vâlcea, în plină epidemie de coronavirus. Erau dispăruți de 11 zile

El a susţinut că un Guvern responsabil ar fi trebuit să ia în calcul producerea de măşti de protecţie şi de combinezoane de protecţie în urmă cu 2-3 luni de zile, în baza informaţiilor despre epidemia din China.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si