Judeţul care s-a remarcat la nivel național în lupta cu Covid-19

Judeţul Buzău se află pe primul loc în ţară la numărul de donatori de plasmă umană hiperimună, potrivit unei informaţii publicate pe Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Plasma este folosită în tratamentul unora dintre pacienţii cu COVID-19.

Author: Catalina Popa luni 26 octombrie 2020 , 16:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Judeţean Buzău a primit, în luna aprilie, o donaţie constând într-un aparat de plasmafereză din partea unei firme care se ocupă cu distribuţia de aparatură medicală. Aparatura medicală a fost donată Consiliului Judeţean pentru a fi utilizată cu titlu gratuit timp de 12 luni, iar conducerea judeţului a decis amplasarea acesteia în interiorul Centrului

de Transfuzie Sanguină Buzău.

Luni, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mulţumit buzoienilor infectaţi cu COVID-19 care au donat plasmă după vindecare.

Citeste si: Renumitul vaccin, împotriva COVID-19, provoacă un răspuns imunitar puternic în rândul persoanelor în vârstă

Judeţul Buzău, din nou pe primul loc

"Judeţul Buzău, din nou pe primul loc! În urmă cu 6 luni vă spuneam că Buzăul va beneficia de un echipament nou pentru colectare de plasmă umană pentru ca pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2 să aibă acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună.

Astăzi (luni- n.r.) vă anunţ cu mândrie că Buzăul se află pe locul I, fiind judeţul cu cel mai mare număr de donatori. Acest lucru se datorează vouă, tuturor celor care aţi fost infectaţi şi aţi ales să daţi o mână de ajutor celor care acum luptă cu noul coronavirus şi se află în stare gravă.
Mulţumesc tuturor donatorilor, dar şi Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău!”, a scris pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citeste si: 5 locuri de vizitat lângă București. FOTO

Potrivit directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, medicul Adriana Crăciun, numărul buzoienilor care au mers să doneze plasmă a ajuns la 95, iar oamenii continuă să vină.

"Începutul a fost ceva mai greu, însă cu ajutorul medicilor infecţionişti de la Buzău care le-au explicat pacienţilor procedura şi mai ales beneficiile acestui tip de tratament am început să avem din ce în ce mai mulţi donatori. Înregistrăm astăzi 95 de donatori de la punerea în funcţiune a aparatului şi cu siguranţă săptămâna aceasta vom depăşi 100. Este meritul celor care aleg să vină să doneze şi sunt convinsă că nimeni nu face asta pentru vreun clasament. Pot să vă spun însă că numărul donatorilor de sânge a scăzut substanţial de când cu pandemia şi avem aproape o egalitate, săptămânal, a donatorilor de sânge şi a celor de plasmă”, a declarat medicul Adriana Crăciun.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si