Județul cu un singur cetățean infectat cu COVID-19

Județul cu cel mai puține infectări din România a rămas cu un singur caz activ de coronavirus. Cu toate acestea, opt persoane au decedat din cauza pandemiei din totalul de 82 de oameni infectați de la începutul crizei medicale.

R.I., miercuri 15 iulie 2020 , 12:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O singură persoană din judeţul Sat-Mare mai este infectată cu virusul COVID-19, acest județ având cele mai puţine cazuri pozitive de la declanşarea pandemiei, potrivit informărilor autorităţilor. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în total, în judeţul Satu Mare au fost 82 de persoane infectate cu COVID-19.  

Citeste si: Au fost votate amenzi de 15.000 de lei! Ce contravenție se plătește scump de-acum înainte

"La nivelul judeţului Satu Mare, în data de 15 iulie, cu recomandare de izolare la domiciliu din partea Direcţiei de Sănătate Publică sunt 694 persoane. În carantină instituţionalizată nu se mai află nicio persoană. Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 73 de vindecări şi 8 decese cauzate de coronavirus. De asemenea, până în prezent au fost efectuate 9.920 teste", precizează miercuri, într-o informare de presă, Instituţia Prefectului Satu Mare. 

Alte județe cu un număr mic de infectări de la începutul pandemiei sunt Sălaj (123), Caraș-Severin (130), Vâlcea (171), Teleorman (198) și Tulcea (206), conform ultimei informări de la Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Zi decisivă pentru România! Este aşteptată decizia de prelungire a stării de alertă

Care e "zona roșie" din România

Explozia de noi cazuri de coronavirus în România este concentrată în anumite zone din România. Doar 4-5 județe, plus Capitala, sunt responsabile de majoritatea noilor infecții și decese. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu a exclus carantinarea anumitor focare din țară, după prelungirea stării de alertă care va fi votată azi în ședința de guvern. 

Citeste si: Prima zi fără decese Covid-19 în Belgia, țară grav lovită de coronavirus. În România au murit 30 de oameni în 24 de ore

Aproximativ 45% din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în București, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova, iar 53% dintre decese au avut loc în Prahova, Argeș, București, Brașov și Galați, arată o statistică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si