Județul Harghita dorește ca masca să devină opțională în școli

Pentru toți copiii, principala provocare de anul acesta va fi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, însă județul Harghita dorește ca masca să devină opțională.

Author: Catalina Popa luni 21 septembrie 2020 , 08:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reprezentantul UDMR Borboly Csaba a declarat că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita ca această măsură de protecție să devină facultativă la nivel local,  în ceea ce privește elevii.
”Sperăm că luni va fi luată o astfel de decizie”, a spus reprezentantul UDMR, potrivit presei locale.

Această regulă a purtării măștii de protecție a atras numeroase critici în județul Harghita. Mai exact, Asociaţia Pro Consumatori a trimis o scrisoare deschisă către liderii din Guvern în care le solicită faptul că masca de protecție ar trebuie să fie purtată după 12 luni, așa cum s-a procedat și în alte țări din Europa.

Citeste si: Rezultate Loto 6/49, Joker și Loto 5/40. "Numere imposibile" la extragerea Loto 6 din 49 de duminică 20 septembrie LIVE

Scrisoare deschisă către liderii Guvernului

„Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie respiratorie pe întreaga durată a timpului în care copiii se află într-un spaţiu de învăţământ, începând de la vârsta de 6 ani, deci cu cei care se află în clasa pregătitoare,

este un act inuman aplicat fără a ţine cont de Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din data de 21 august 2020 cu privire la folosirea măştilor de către copii, unde se arată că masca de protecţie respiratorie nu trebuie purtată de copiii până la vârsta de 12 ani, lucru de care s-a ţinut cont în următoarele ţări: Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Belgia, Austria, Suedia, Polonia, Danemarca, Ungaria şi Bulgaria.

Citeste si: Adrian Corduneanu și-a sărbătorit soția! Ce cadou i-a făcut interlopul Ramonei, alintată ”Diamantul Roz”? FOTO

Vă reamintesc că 8 din 10 mărci de măşti de protecţie respiratorie comercializate în România sunt neconforme sau mai pe înţelesul omului obişnuit sunt contrafăcute, fapt ce va duce cu siguranţă la îmbolnăvirea a milioane de români de boli ale aparatului respirator,” se arată în scrisoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si