"Jumatate din teritoriul actual al Romaniei este moldovenesc" a declarat presedintele Moldovei

Presedintele Moldovei, Igor Dodon, le-a declarat jurnalistilor rusi ca "jumatate din teritoriul actual al Romaniei este moldovenesc".

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe miercuri 18 ianuarie 2017 , 09:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

In urma intalnirii de ieri de la Moscova, presedintele rus, Valdimir Putin, i-a daruit omologului sau moldovean, Igor Dodon, harta Moldovei Mari, realizata de cartograful italian Bartolomeo Borghi.
In cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul agentiei de presa TASS, Dodon si-a exprimat regretul ca in 1812, Imperiul Rus nu a anexat intreg teritoriul Moldovei, ci s-a oprit la Prut.
'Daca Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldova intregita', a spus el.
Dodon a declarat la Moscova ca nu are intentia de a pune "un gard de fier" pe râul Prut si a subliniat ca programele umanitare pe care Republica Moldova le are cu România sunt benefice si nu ar trebui sa li se puna capat.
De altfel, presedintele Republicii Moldova a anuntat in timpul acestei prime vizite oficiale in strainatate pe care o desfasoara la Moscova ca a treia vizita oficiala o va efectua in România sau Ucraina.
'Stiti, nu poti sa-ti alegi vecinii. Republica Moldova si România au multe proiecte bune si intentionez sa fiu prieten cu România', a spus Igor Dodon.
Potrivit lui Dodon, Chisinaul si Bucurestiul au 'o singura problema: incercarile de unire a Republicii Moldova cu România'. 'Atunci când România declara la nivel politic ca trebuie lichidata statalitatea Republicii Moldova, vom riposta', a spus Dodon.

In urma intalnirii de ieri de la Moscova, presedintele rus, Valdimir Putin, i-a daruit omologului sau moldovean, Igor Dodon, harta Moldovei Mari, realizata de cartograful italian Bartolomeo Borghi, informeaza AGERPRES.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul agentiei de presa TASS, Dodon si-a exprimat regretul ca in 1812, Imperiul Rus nu a anexat intreg teritoriul Moldovei, ci s-a oprit la Prut.

"Daca Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldova intregita", a spus el. Dodon a declarat la Moscova ca nu are intentia de a pune "un gard de fier" pe râul Prut si a subliniat ca programele umanitare pe care Republica Moldova le are cu Romania sunt benefice si nu ar trebui sa li se puna capat.

De altfel, presedintele Republicii Moldova a anuntat in timpul acestei prime vizite oficiale in strainatate pe care o desfasoara la Moscova ca a treia vizita oficiala o va efectua in România sau Ucraina. "Stiti, nu poti sa-ti alegi vecinii. Republica Moldova si România au multe proiecte bune si intentionez sa fiu prieten cu Romania", a spus Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, Chisinaul si Bucurestiul au o singura problema: incercarile de unire a Republicii Moldova cu Romania. "Atunci cand România declara la nivel politic ca trebuie lichidata statalitatea Republicii Moldova, vom riposta", a spus Dodon.

Sursa foto: UNIMEDIA


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si