Juncker trimite săgeți către București: "Guvernul de la Bucureşti nu a înţeles ce înseamnă să prezidezi ţările UE"

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pus la îndoială capacitatea autorităţilor române de a conduce Uniunea Europeană în timpul celor şase luni de preşedinţie care începe la 1 ianuarie 2019.

G.S., sâmbătă 29 decembrie 2018 , 12:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni, relatează dpa.

România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, citat de Agerpres.

“Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”, a adăugat el. “Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o disponibilitatea puternică de a-şi subordona interesele altora”, a afirmat Juncker, precizând că unii au îndoieli că situaţia se prezintă astfel în cazul României. Juncker a spus că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

Citeste mai mult AICI 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si