Jurnalistul Cristian Botez are nevoie urgentă de transplant de ficat! Starea de sănătate i s-a agravat după ce a fost bătut, iar la mitingul din 10 august a inhalat gaze

Cristian Botez, reporter special și corespondent de război de aproape 30 de ani, are nevoie urgentă de un transplant de ficat.

Author: A.N.C luni 08 aprilie 2019 , 11:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Apropiații fac apel disperat pentru găsirea unui donator.

"Prietenul nostru, Cristian Botez- reporter special și corespondent de război de aproape 30 de ani- trece printr-o grea cumpănă și are nevoie de ajutorul nostru!
Cristi este internat la Spitalul Fundeni în stare gravă, și doar o minune l-ar putea salva.


Are nevoie urgent de un transplant de ficat! Foarte urgent!
Medicii spun că singura lui șansă reală este un donator viu, un om care să accepte să-i dea un lob (o porțiune) din ficatul său pentru a-i salva viața!
Lista de așteptare pentru un ficat recoltat de la un donator aflat în moarte cerebrală este extrem de lungă, pentru că România se confruntă de mult timp cu o criză de organe.
Iar, pentru Cristi, timpul este extrem de scurt!

Starea lui Cristian Botez s-a agravat după ce, în luna februarie, a fost bătut bestial de 3 indivizi într-un magazin Mega Image, pentru că a luat apărarea unei femei aflată la casa de marcat, pe care cei trei începuseră să o hărțuiască.

Agresorii i-au spart capul și un ochi cu pumnii, iar când s-a prăbușit l-au lovit timp de câteva minute cu picioarele în burtă. Doi dintre ei sunt acum arestați.
Câteva zile mai târziu, ficatul lui a cedat.

Citeste si: Rezultate Loto 6 din 49 joi, 19 martie 2023. Numerele extrase astăzi- Joker, Noroc LIVE. Ce premii pune la bătaie Loteria Română la tragerile de astăzi- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Nu știm dacă vom găsi un donator în viață, dispus să facă acest gest, și nici dacă, odată găsit, va fi compatibil. Cristian Botez are grupa de sânge AB4- dar, teoretic- poate primi un organ de la un donator cu orice grupă de sânge.
Pentru cei care nu știu, ficatul donatorului se regenerează complet și foarte rapid, în doar două luni.
Dar, pentru Cristi, porțiunea de ficat pe care ar primi-o de la donator, este singura șansă la viață!
Odată găsit donatorul compatibil, speram că Spitalul Fundeni va accepta să facă transplantul sub conducerea prof.dr. Irinel Popescu, dar luam în calcul și orice variantă posibilă și accesibilă din străinătate, dacă sistemul sanitar din România nu îl va ajuta pe Cristian Botez.
Dacă va fi cazul, vom organiza o campanie de strângere de fonduri, pentru a putea acoperi cheltuielile aferente transplantului.

Dragi prieteni de pretutindeni, dragi jurnaliști români și străini, dragi oameni... de oriunde v-ați afla!
Haideți să îl salvăm pe Cristian Botez!
În numele lui Cristi, a tuturor jurnaliștilor care îi sunt prieteni, și ai familiei, VĂ MULȚUMIM!

https://www.facebook.com/Împreună-pentru-Cristian-Botez-2300265520227909

#ImpreunaPentruCristianBotez", este apelul făcut de Andi Laslau, un apropiat al jurnalistului. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si