Kamala Harris a depus jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al SUA - VIDEO

Kamala Harris a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, devenind astfel prima femeie care deţine acestă funcţie în istoria SUA.

Author: Alina Raducu miercuri 20 ianuarie 2021 , 19:39

Kamala Harris a depus jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al SUA - VIDEO
Kamala Harris a depus jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al SUA - VIDEO
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

 

Kamala Harris a depus jurământul în faţa primului judecător hispanic din istoria Curţii Supreme, Sonia Sotomayor, pe două biblii- una care i-a apaţinut lui Thurgood Marshall, primul judecător de culoare de la Curtea Supremă a Statelor Unite, şi alta care a aparţinut unei prietene de familie, Regina Shelton, pe care a descris-o ca a doua mamă a ei.

Ea poartă la ceremonia de miercuri culoarea mov, ca omagiu adus lui Shirley Chisholm, prima femeie afro-americană care a candidat la preşedinţie.

Kamala Harris a depus jurământul de învestire în funcţia de vicepreşedinte al SUA

Harris, în vârstă de 56 de ani, fost senator de California, intră în istorie drept prima femeie, prima femeie de culoare şi prima femeie cu origini asiatice care ocupă funcţia de vicepreşedinte al

SUA.

La finalul anului 2019, ea a intrat în cursa pentru nominalizare din partea democraţilor pentru fotoliul de la Casa Albă, însă a renunţat la scurt timp după ce campania ei a întâmpinat mai multe obstacole, deşi era considerată „o stea în ascensiune” a partiului.

Citeste si: UPDATE: Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA- VIDEO LIVE

În august 2020, Biden a ales-o pe Kamala Harris pentru funcţia de vicepreşedinte în cazul câştigării alegerilor din noiembrie.

Doar două femei au mai fost nominalizate pentru funcţia de vicepreşedinte, Sarah Palin- de republicani în 2008 şi Geraldine Ferraro- de democraţi în 1984. Niciuna dintre ele nu a ajuns la Casa Albă.

Kamala Harris, ai cărei părinţi sunt originari din India şi Jamaica, a devenit în 2016 a doua femeie afro-americană aleasă în Senatul American.

Harris a fost prima femeie care a ocupat funcţia de procuror districtual în San Francisco, aleasă în biroul respectiv în 2003, şi prima femeie care a fost procuror general în California, aleasă în 2010.

La ceremonia de la Washington D.C., organizată cu măsuri speciale de protecţie şi securitate, participă din partea fostei administraţii vicepreşedintele Mike Pence. Invitaţi sunt, între alţii, foştii preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton. Cântăreaţa Lady Gaga a interpretat imnul naţional, iar Jennifer Lopez şi Garth Brooks urmează să susţină scurte reprezentaţii.

Citeste si: Donald Trump i-a lăsat o scrisoare în Biroul Oval lui Joe Biden


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si