Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a cerut o acţiune la nivel federal împotriva armelor de asalt. 

" Trebuie să fim mai inteligenţi, ca ţară, în privinţa cui are acces şi la ce anume, în special la armele de asalt.

Citeste si: Atac armat de ziua Americii- 6 morți

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Trebuie să luăm în serios acest lucru. Întreaga naţiune trebuie să înţeleagă şi să aibă o anumită empatie pentru a înţelege că asta se poate întâmpla oriunde, în orice comunitate care iubeşte pacea. Şi trebuie să fim alături unii de alţii şi să vorbim deschis despre motivul din care trebuie să nu mai fie aşa", a transmis Kamala Harris. 

În aceeaşi zi, vicepreşedinta ceruse reinstituirea unei interdicţii a armelor de asalt la nivel naţional, transmite dpa. Câteva ore mai târziu, într-un scurt discurs în centrul oraşului Highland Park, ea a transmis condoleanţe din partea preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden.

„Aceasta este o comunitate incredibil de unită. Ştiu asta”

"Ştiţi că aveţi o întreagă naţiune care vă iubeşte mult şi este alături de voi. Aceasta este o comunitate incredibil de unită. Ştiu asta. Şi această persoană va fi adusă în faţa justiţiei, însă asta nu va şterge ceea ce s-a întâmplat.

Şi suntem aici, cu voi şi alături de voi", a spus ea.

Înainte de sosirea vicepreşedintei, guvernatorul de Illinois, J.B. Pritzker, a susţinut și el interzicerea în statul respectiv a armelor de asalt şi a încărcătoarelor cu capacitate mare.

Citeste si: El este suspectul care a ucis șase oameni ieri, în Chicago

"Avem nevoie urgent de o reglementare federală a armelor de război şi a încărcătoarelor de mare capacitate, folosite numai pentru omoruri în masă.

Illinois nu este o insulă şi chiar cu unele din cele mai stricte legi din ţară privind armele, statul nostru nu este mai sigur decât statul cu cele mai slabe legi- multe dintre acestea sunt vecine cu Illinois", a insistat oficialul într-un comunicat.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si