Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

Atacurile armate din SUA s-au ținut lanț de câteva luni încoace. Chiar de curând, pe 4 iulie, de Ziua Independeței, două atacuri au avut loc, unul în Chicago, unde și-au pierdut viața șapte oameni și unul în Philadelphia, unde doi polițiști au fost împușcați.

Author: Laura Macovei miercuri 06 iulie 2022 , 11:30

Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a cerut o acţiune la nivel federal împotriva armelor de asalt. 

" Trebuie să fim mai inteligenţi, ca ţară, în privinţa cui are acces şi la ce anume, în special la armele de asalt.

Citeste si: Atac armat de ziua Americii- 6 morți

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Trebuie să luăm în serios acest lucru. Întreaga naţiune trebuie să înţeleagă şi să aibă o anumită empatie pentru a înţelege că asta se poate întâmpla oriunde, în orice comunitate care iubeşte pacea. Şi trebuie să fim alături unii de alţii şi să vorbim deschis despre motivul din care trebuie să nu mai fie aşa",

a transmis Kamala Harris. 

În aceeaşi zi, vicepreşedinta ceruse reinstituirea unei interdicţii a armelor de asalt la nivel naţional, transmite dpa. Câteva ore mai târziu, într-un scurt discurs în centrul oraşului Highland Park, ea a transmis condoleanţe din partea preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden.

„Aceasta este o comunitate incredibil de unită. Ştiu asta”

"Ştiţi că aveţi o întreagă naţiune care vă iubeşte mult şi este alături de voi. Aceasta este o comunitate incredibil de unită. Ştiu asta. Şi această persoană va fi adusă în faţa justiţiei, însă asta nu va şterge ceea ce s-a întâmplat. Şi suntem aici, cu voi şi alături de voi", a spus ea.

Înainte de sosirea vicepreşedintei, guvernatorul de Illinois, J.B. Pritzker, a susţinut și el interzicerea în statul respectiv a armelor de asalt şi a încărcătoarelor cu capacitate mare.

Citeste si: El este suspectul care a ucis șase oameni ieri, în Chicago

"Avem nevoie urgent de o reglementare federală a armelor de război şi a încărcătoarelor de mare capacitate, folosite numai pentru omoruri în masă. Illinois nu este o insulă şi chiar cu unele din cele mai stricte legi din ţară privind armele, statul nostru nu este mai sigur decât statul cu cele mai slabe legi- multe dintre acestea sunt vecine cu Illinois", a insistat oficialul într-un comunicat.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si