Kelemen Hunor, anunț impotant despre proiectul de buget (VIDEO)

Vicepremierul Kelemen Hunor a făcut mai multe declarații miercuri, cu referire la proiectul de buget care urmează să fie făcut public miercuri, potrivit anunţului premierului Cîţu, că ţinta o reprezintă un deficit de 7,1% ceea ce înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut.

Alina Raducu, miercuri 10 februarie 2021 , 10:56

Kelemen Hunor, anunț impotant despre proiectul de buget (VIDEO)
Kelemen Hunor, anunț impotant despre proiectul de buget (VIDEO)
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tot vicepremierul a spus că pe parcursul anului vor fi şi restructurări în administraţia centrală.

Kelemen Hunor a fost întrebatndacă UDMR e mulţumit de cum arată proiectul de buget. Care a fost răspunsul vicepremierului?

“Ţinta noastră este să avem un deficit de 7%, 7,1%, este o ţintă ambiţioasă, curajoasă şi în acest moment putem să ne încadrăm în această ţintă. Sigur acest lucru înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. În ceea ce priveşte investiţiile, investiţiile mari, investiţii în domeniile esenţiale, infrastructură, în primul rând, economie, în al doilea rând, atragerea investitorilor sunt asigurate în 2021şi din PNNR multe domenii vor avea finanţarea necesară fiindcă e nevoie de o creştere economică, atât cât se poate în 2021 fiindcă de la 10% să cobori la 7,1% este un efort, a afirmat vicepremierul”, Kelemen Hunor.

Alte declarații ale vicepremierului României, despre proiectul de buget

„Cam aştia sunt banii pe care îi putem distribui, cheltui în 2021 în aşa fel încât nici salariile, nici pensiile, dar nici investiţiile să nu fie oprite sau să nu aibă de suferit.

Dacă am fi putut mai mult, s-ar fi făcut mai mult, Dar în acest moment acesta este bugetul şi aşa cum s-a repartizat nu este încă un proiect finalizat 100%, lucrurile stau bine şi sunt convins că în acest an putem dezvolta România”, a declarat vicepremierul.

Acesta a mai fost întrebat în legătură cu măsurile care vor fi luate pentru a ţine sub control deficitul: “În primul rând cheltuielile nu trebuie să fie mai mari decât putem să ne permitem.

Şi am discutat în coaliţie, dar acest lucru sigur îl vom mai discuta în continuare când proiectul de lege ajunge în Parlament, să scoatem voucherele de vacanţă pentru 2021. Este o singură măsură care înseamnă peste un miliard şapte sute de milioane de lei. În acest moment, voucherele din 2020 şi o parte din 2019 sunt în buzunarele oamenilor, pot fi folosite în 2021. Am spus doar o singură măsură prin care putem reduce cheltuielile în 2021”, a explicat Kelemen Hunor.

„Vor fi şi restructurări în administraţia centrală, vor fi măsuri pe parcursul anului”, a mai adăugat vicepremierul.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..." Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..."
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești
monitorulcj.ro
Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si