Țara care revine la purtarea măștii de protecție din cauza unui nou val Coronavirus

Autoritățile din Kiev recomandă purtarea din nou a măştilor de protecţie, din cauza unui nou val covid-19. Sistemul ucrainean de sănătate se află sub presiune din cauza invaziei ruse.

Author: Georgiana Balaban luni 03 octombrie 2022 , 19:18

kiev

Se recomandă purtarea măștii de protecție în Kiev.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Capitala ucraineană recomandă luni reintroducerea purtării obligatorii a măștilor de protecție în locuri publice- împotriva unui nou val covid-19-, în contextul în care sistemul ucrainean de sănătate se află sub presiune din cauza invaziei ruse, relatează AFP.

Citește si: Un virus descoperit la liliecii din Rusia, pericol pentru umanitate

„Autoritățile orașului îndeamnă locuitorii Kievului să poarte din nou măști de protecție”, din cauza creșterii numărului cazurilor de covid-19, anunță într-un mesaj postat pe Telegra, Primăria Kievului.

În ultima săptămână, la Kiev s-au înregistrat 2.515 de cazuri de covid-19, 242 de spitalizări și 22 de morți, potrivit unui bilanț oficial.

Autoritățile municipale recomandă purtarea măștii de protecție ”în transportul public, în locurile de primire a clientelei şi în locuri de învățământ”, se precizează în comunicat.

Crește numărul cazurilor COVID-19

În perioada 19-25 septembrie, în Ucraina s-au înregistrat 44.137 de cazuri de covid-19, iar 161 de persoane au murit din cauza acestei boli, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătății.

Citește si: Un bebeluș de două luni a murit de COVID-19

Adjunctul ministrului ucrainean al Sănătății, Igor Kuzin şi-a exprimat săptămâna trecută îngrijorarea faţă de o creștere a numărului cazurilor de covid-19, la postul german Deutsche Welle.

Sistemul de sănătate „înregistrează pierderi zilnic”, din cauza războiului, a subliniat el.

De la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, ”18 instituții care primesc pacienți cu covid-19 au fost distruse, alte 15 au fost distruse parțial, iar peste 100 sunt sub ocupație”, preciza el.

Citește si: Agenția Europeană a Medicamentului avertizează: Iarna ar putea aduce noi variante de coronavirus

Igor Kuzin i-a îndemnat pe ucraineni să se vaccineze, apreciind că restricțiile în vederea unei încetiniri a răspândirii covid-19 ar fi dificil de pus în practică, în contextul în care populația se ”concentrează asupra altui inamic”.

Restricțiile impuse împotriva covid-19 au fost suspendate în Ucraina la decretarea legii marțiale, la 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat ţara.

Vârful noului val era așteptat în perioada de la sfârșitul lui septembrie şi începutul lui octombrie, potrivit lui Igor Kuzin.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sublinia în august că, odată cu apropierea iernii, sistemul de sănătate al Ucrainei urmează să se confrunte cu provocări fără precedent.

Citește si: Bilanț coronavirus luni, 3 octombrie 2022. Numărul cazurilor noi de coronavirus, în creștere în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si