Preventiv, Uniunea Europeană se pregăteşte să lanseze o campanie de vaccinare cu doze booster înaintea unui posibil nou val de infectări. Campania va fi realizată cu vaccinuri adaptate, autorizate joi de către EMA și care vizează varianta dominantă Omicron, au precizat specialiştii de la EMA, potrivit Agrepres.

„Ar putea să apară o nouă variantă emergentă”

Oamenii „nu ar trebui să aştepte un vaccin specific”, a declarat directorului departamentului de strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri.

Citeste si: Un bebeluș de două luni a murit de COVID-19

Ar putea să apară o nouă variantă emergentă, pe care noi nu putem să o prevedem astăzi ”, a adăugat el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

EMA a aprobat joi vaccinurile adaptate de Pfizer-BioNTech şi Moderna care vizează subvarianta Omicron BA.1 şi tulpina originală a noului coronavirus. Un nou vaccin Pfizer, care vizează subvariantele contagioase de Omicron BA.4 şi BA.5, ar urma să fie autorizat de EMA la jumătatea lunii septembrie.

Un vaccin similar dezvoltat de Moderna se află în stadiul de pregătire. Aceste vaccinuri adaptate se vor administra în special persoanelor vulnerabile, precum vârstnicii, femeile însărcinate şi angajaţii din sectorul sănătăţii.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 2 septembrie. Aproape 2.400 de noi infectări raportate

Cei mai mulţi europeni vor primi vaccinurile originale, „ care sunt în continuare capabile să ofere protecţie împotriva formelor grave de COVID-19 şi împotriva riscului de deces ”, deşi sunt mai puţin eficiente împotriva riscului de transmitere virală, a explicat Cavaleri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si