Klaus Iohannis a aprobat legea: Bani mai mulți pentru preșcolari

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea unei legi care dublează suma pe care o pot primi anumiţi români din partea statului. Vezi care sunt condiţiile de a încasa aceşti bani.

Author: K.B. joi 16 aprilie 2020 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost semnat de către președintele României.

Prin această lege, valoarea tichetului social pentru grădiniţă creşte de la 50 de lei la 100 de lei.

Citeste si: Fetiţă confirmată cu Covid-19, operată de apendicită la Spitalul Judeţean Constanţa

“Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat.

Citeste si: VIDEO| Interviu exclusiv Știrile Kanal D. Nelu Tătaru: ”Trebuie să conviețuim doi ani cu coronavirusul!”

Citeste si: Ludovic Orban şi Lucian Bode au verificat stadiul lucrărilor la Magistrala M5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor

Stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr.272/2004, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei. Stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar”, se mai arată în lege, scrie Agerpres.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si