Klaus Iohannis a semnat decretul! Cine a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României”

Disidentul Dorin Tudoran a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

K.B., marți 30 iunie 2020 , 17:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, marţi, 30 iunie a.c., decretul de decorare a domnului Dorin Tudoran, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Anunț important pentru șoferi: De la 1 iulie acest lucru este interzis

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru determinarea cu care s-a opus regimului comunist, apărând libertatea, valorile democratice, drepturile şi libertăţile fundamentale, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Dorin Tudoran este un poet, publicist şi disident politic român, care s-a născut pe 30 iunie 1945 la Timişoara.

Dorin Tudoran, care a vrut să emigreze împreună cu familia, în 1984, a fost ameninţat de către autorităţile române cu un proces penal.

Citeste si: Klaus Iohannis, consultare cu preşedintele Consiliului European despre viitorul buget multianual al Uniunii Europene

În 25 aprilie 1985 a declarat greva foamei şi a încercat să obţină o audienţă la Consulatul SUA din Bucureşti, fiind transportat la sediul Secţiei 1 Miliţie Bucureşti împreună cu fiica sa de 8 ani. A fost reţinut şi anchetat timp de 12 ore.

În 6 iunie 1985 a încetat greva foamei, iar în 24 iulie 1985 a plecat din România, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si