Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj pe pagina sa de Twitter, în care a anunțat care sunt temele pe care le va discuta cu șefii de stat la Consiliul European de săptămâna viitoare, printre care sprijinul umanitar şi financiar pentru Ucraina, dar și securitatea şi apărarea țărilor europene în contextul războiului declanșat de Rusia. 

Citeste si: VIDEO- Prințul Charles vine miercuri în România

"În pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European din 30-31 mai, am avut un schimb de opinii cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu privire la principalele subiecte de pe agenda summitului: sprijin umanitar şi financiar pentru Ucraina, securitate alimentară, energie, securitate şi apărare", a scris şeful statului, joi, pe Twitter. 

Citeste si: Ce condiţii trebuie să îndeplinească o ţară pentru a adera la NATO?

În contextul invaziei ruse în Ucraina, Comisia Europeană propune plasarea violării sancțiunilor pe lista crimelor europene care includ, spre exemplu, la ora actuală, terorismul, spălarea de bani și corupția. 

Bruxellesul vrea să plaseze violarea sancțiunilor pe lista crimelor europene

Comisia Europeană a propus miercuri celor 27 state membre ale UE o Directivă privind ”identificarea și confiscarea” fondurilor deținute în bănci, dar și a imobilelor, avioanelor și elicopterelor, a iahturilor, a operelor de artă sau a automobilelor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Acesta va fi unul dintre subiectele majore la dezbaterile de la summitul european de lunea viitoare. 

Președintele Iohannis l-a primit miercuri pe Prințul Charles al Marii Britanii, aflat într-o vizită de două zile în România. 

Ce au discutat Klaus Iohannis și prințul Charles

Preşedintele Klaus Iohannis şi moştenitorul Coroanei Britanice au discutat despre relaţiile bilaterale şi Parteneriatul strategic româno-britanic, ajutorul dat de România Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, despre soluţii de limitare a efectelor schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii, dar şi despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaţionale privind schimbările climatice.

Citeste si: Klaus Iohannis și premierul Portugaliei, vizită la batalionul NATO din Caracal

Conform Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului l-a informat pe Prinţul de Wales despre hub-ul umanitar de la Suceava şi coordonarea eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Engin Akyürek, protagonistul serialului Fiica ambasadorului, i-a uimit pe producători cu talentul lui. Saner Ayar: "Cu el ar vrea să lucreze toată lumea"- radioimpuls.ro

Klaus Iohannis a discutat cu Alteţa Sa Regală despre soluţii pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii, aplicabile în România, Regatul Unit şi la nivel internaţional, subliniind angajamentul ţării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.Şeful statului a subliniat că finanţarea proiectelor verzi, împădurirea terenurilor degradate şi reconstrucţia de habitate sunt priorităţi prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu alocări financiare substanţiale.

Un subiect conex a fost legat de oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaţionale privind schimbările climatice, menite a creşte gradul de conştientizare, dar şi pentru a pregăti tinerele generaţii pentru locurile de muncă verzi disponibile pe piaţa muncii, capabile să genereze creştere economică sustenabilă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si