Klaus Iohannis, despre Revoluția din 1989: "Un sacrificiu pe care nimeni nu trebuie să-l uite"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că, în urmă cu 31 de ani, în numele libertăţii, românii au început dărâmarea comunismului, înfăptuind sacrificiul suprem, şi nu este permis ca, la nesfârşit, Revoluţia Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de "o ruşinoasă neputinţă a statului".

Author: Razvan Ilie miercuri 16 decembrie 2020 , 17:59

klaus iohannis
Klaus Iohannis a participat azi la o plantare de copaci
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia marcării a 31 de ani de la începutul Revoluţiei din Decembrie 1989.

"Să ne amintim că, acum 31 de ani, în numele libertăţii, românii au început dărâmarea comunismului. Conduşi de dorinţa arzătoare de a elibera naţiunea de sub un regim antiromânesc, ilegitim şi criminal, cu piepturile goale şi inimile pline de speranţă, românii înfăptuiau sacrificiul suprem. Comunismul a fost învins pentru prima dată la Timişoara. Cu convingerea că gloanţele nu pot nimici idealurile şi nu pot frânge visurile, sacrificiul timişorenilor a schimbat definitiv cursul istoriei. Un sacrificiu pe care suntem obligaţi să îl amintim şi preţuim şi pe care niciunul dintre noi nu trebuie să îl uite vreodată sau să îl pună la îndoială", a scris Klaus Iohannis.

Citeste si: De ce nu este bine să aprinzi bețișoare parfumate în casa unde locuiești 

Klaus Iohannis: Nu putem permite ca Revoluția să fie umbrită de o ruşinoasă neputinţă a statului

Șeful statului a mai spus că rudele celor care au murit pe străzile Timişoarei încă aşteaptă să se facă dreptate, evidenţiind că este importantă identificarea şi pedepsirea vinovaţilor.

"Nu putem permite, la nesfârşit, ca Revoluţia Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o ruşinoasă neputinţă a statului. Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi, cel mai important, identificarea şi pedepsirea vinovaţilor. Părinţii, fraţii, surorile şi copiii celor care au murit pe străzile Timişoarei încă aşteaptă să se facă dreptate! Avem nevoie de adevăr şi dreptate, pentru că identitatea noastră naţională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989!", a completat preşedintele.

Citeste si: USR Plus respinge un nou Guvern Orban. "Electoratul își dorește un nou început"

Potrivit lui Iohannis, tinerii trebuie să cunoască adevărul despre regimul comunist şi să preţuiască cum se cuvine sacrificiul celor care au fost seceraţi de gloanţe în Decembrie 1989.

"Să sperăm că generaţiile tinere vor preţui cum se cuvine, în spiritul adevărului, sacrificiul românilor seceraţi de gloanţe la Timişoara şi apoi în alte locuri. Tinerii trebuie să cunoască adevărul despre regimul comunist, aşa cum a fost el, adevărul brut şi dureros despre o dictatură odioasă, care ne-a furat 45 de ani din istorie, condusă de personaje abrutizate, care nu au dat niciodată socoteală pentru atâtea destine curmate pe nedrept. Nu vom înceta niciodată să ne amintim şi să sperăm", a mai transmis şeful statului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si