Klaus Iohannis, după decizia CCR pe tema desemnării lui Ludovic Orban ca premier: PSD a creat o nouă criză

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după decizia CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, conform căreia trebuie să facă o nouă nominalizare, că PSD a creat o nouă criză. Preşedintele a afirmat că şansele convocării alegerilor anticipate tocmai au scăzut sub 50%.

R.B., luni 24 februarie 2020 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil care se joacă cu destinul României. După una dintre cele mai dezastruoase guvernări de după Revoluţie, după ce a demis Guernul Orban, pentru a conserva puterea baronilor locali, PSD a provocat o nouă criză”, a declarat preşedintele.

Iohannis a spus că nu comentează decizia CCR şi că aşteaptă motivarea deciziei.

Citeste si: CCR a decis că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier

”Ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, în aceste zile cât ţara are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză. (...) Vedem un PSD obsedat de putere care refuză să aceeepte că a pierdut legitimitatea de a guverna. Este verdictul oamenilor”, afirmă preşedintele.

”Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenior şi crearea unei majorităţi caabile să guverneze pentru cetăţean. avem nevoe de un nou legistativ”, a precizat Iohannis.

Citeste si: Cele trei propuneri de premier pe care le ia în calcul Iohannis după decizia CCR

”Nu putem continua aşa cu blocaj perpetuu cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi acum vrea să-i împiedice să-şi facă treaba pe cei care vor şi ştiu ce trebuie făcut în România”, a continuat şeful statului.

El a susţinut că situaţia generată de inconştienţa PSD trebuie să înceteze.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, mesaj după moartea românului în atacul de la Hanau

”Situaţia este extrem de serioasă, nu comentez decizia CCR, dar evident că voi pregăti demersuri concrete pe care le voi anunţa când am luat aceste decizii”, a subliniat preşedintele.

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Citeste si: Vești bune! De când s-ar putea dubla alocațiilor copiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu înţelege pe ce texte constituţionale s-a bazat decizia CCR de luni şi a afirmă că ”CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si